Alleen op de wereld
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Alleen op de wereld

Dit is de absolute bestseller van Hector Malot. Deze jeugdavonturenroman die in verschillende edities uitgegeven werd en over de hele wereld vertaald werd, heeft een mooie plaats verdiend in iedere kinderbibliotheek. Dit boek laat ook vandaag de dag niemand onberoerd laat en leert ons de basislessen van het leven. Het leert ons wat echte vriendschappen zijn, wat volhouden en niet opgeven betekent en dat er na regen altijd zonneschijn volgt. Je kan nu 30 dagen gratis luisteren naar Alleen op de wereld.

Samenvatting

Alleen op de wereld vertelt het verhaal van Remi, een vondeling die opgevoed wordt door zijn pleegouders. Hij is er best gelukkig met zijn moeder Barberin die zielsveel van hem houdt. Als hij acht jaar is wordt hij uit geldnoodzaak door zijn stiefvader aan Vitalis verkocht.

Vitalis, is een rondreizende knorrige straatartiest met het hart op de goede plaats. Wanneer Vitalis echter sterft is Remi weer alleen op de wereld en is hij het middelpunt van vele verdere avonturen doorheen heel Frankrijk. Belevenissen die hem uiteindelijk daar brengen waar hij thuishoort.

Aanrader voor?

Dit boek dat al snel een referentie werd in de kinderliteratuur is niet enkel voor kinderen of jongeren geschikt. De schrijver is erin geslaagd een verhaal te vertellen dat ook vele jaren later nog iedere liefhebber van een goed verhaal beroert en dit ongeacht de leeftijd.

Ook voor de lezers die reisverhalen leuk vinden of een reismicrobe hebben is dit een meeslepend verhaal. De geografie van Frankrijk is zo ingewerkt in het verhaal dat je onbewust de verschillende regio's in je opneemt. Een extraatje dat je nog intenser de spanning en emoties laat beleven.

Luister gratis naar Alleen op de wereld

Een boek dat wordt voorgelezen voor jou waar en wanneer je wilt. Ben je een liefhebber of wil je even testen, dan heb je nu de unieke mogelijkheid om als gebruiker bij verschillende luisterboek apps 30 dagen lang gratis te luisteren naar Alleen op de wereld.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis