Probeer 60 dagen gratisNextory
App Store: 4,6 / 5
Google Play: 4,1 / 5
Aantal gebruikers: 1-4
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €23,99
60 dagen gratis

Nextory

Op de Deense, Duitse, Finse, Oostenrijkse en Zwitserse markt was audioboekendienst Nextory al enkele jaren actief, en sinds december 2020 is het ook in Nederland mogelijk om gebruik te maken van Nextory.

Je bent bij Nextory niet beperkt tot enkel het beluisteren van audioboeken, ook het aanbod Nederlandstalige e-books is erg royaal. Dus of je nu liever leest of luistert, het is geheel aan jou.

Nextory heeft haar pijlen overduidelijk gericht op gezinnen als hoofddoelgroep. Dat zie je niet alleen aan het grote aanbod kinder- en jeugdboeken dat ze hebben, maar het wordt ook duidelijk wanneer je de abonnementsvormen en de gebruiksmogelijkheden in de app bekijkt.

Onze mening over Nextory

Er zijn diverse handigheidjes in de app van Nextory geïntegreerd. Zo kan je bijvoorbeeld een leesdoel instellen, wat een hele goede stimulans is voor mensen die het wat lastiger vinden om tijd vrij te maken om te lezen.

Deze leesdoelen komen ook zeer goed van pas wanneer je een profiel aan hebt gemaakt voor je kinderen. Zo worden ook zij gestimuleerd om eens wat vaker een audioboek te beluisteren of een e-book te lezen.

De app van Nextory is zeer gebruiksvriendelijk, het aanbod Nederlandstalige boeken is groot en de de mogelijkheid tot het aanmaken van meerdere profielen voor je gezingsleden is een schot in de roos.

Jammer is echter wel dat er geen mogelijkheid is om de app te gebruiken op een e-reader. Zeker voor de liefhebbers van lezen in plaats van luisteren zou het een welkome toevoeging zijn als daar verandering in zou komen.

Nog een klein puntje van kritiek hebben we op het feit dat er geen hoofdstukindeling wordt gehanteerd in de app van Nextroy. Wanneer je een boektitel bijvoorbeeld afwisselen zou willen lezen en beluisteren, is het erg lastig te bepalen waar je precies gebleven bent.

Voordelen van Nextory

Nadelen van Nextory

Prijzen en abonnementen van Nextory

Nextory biedt haar gebruikers twee verschillende abonnementsvormen om uit te kiezen. Hieronder kun je lezen welke twee abonnementen dat zijn, welk prijskaartje eraan vast hangt en wat je als abonnee allemaal krijgt.

Goud

Nextory Goud is de goedkoopste van de twee abonnementsvormen. De kosten zijn normaal gesproken €11,99 per maand, echter is er momenteel een voordelig welkomstaanbod van kracht voor de Nederlandse markt waardoor je slechts €9,99 per maand betaald.

Het Goud abonnement biedt je onbeperkte toegang tot het gehele aanbod Nederlandstalige en Engelstalige audioboeken en e-books. Je kunt echter wel slechts 1 profiel aanmaken per account.

Familie

Neem je een Nextory Familie abonnement, dan hangen de maandelijkse kosten af van het aantal gebruikers waarmee je de app wilt kunnen gebruiken.

Wanneer je een Familie abonnement afsluit heb je de mogelijkheid om een account aan te maken die speciaal voor je kinderen bedoeld is. Zo kunnen ze op een eenvoudige en veilige manier enkel de geselecteerde kinderboeken lezen en beluisteren.

Probeer Nextory nu 30 dagen kosteloos uit

Net zoals de meeste audioboekendiensten dat doen, biedt ook Nextory haar gebruikers een kosteloze proefperiode aan van maar liefst 30 dagen. Deze proefperiode geeft je de mogelijkheid om de app van Nextory beter te leren kennen en je kunt op je gemak een ontdekkingstocht maken door het eindeloos grote aanbod boektitels.

Mocht Nextory toch niet helemaal aansluiten op jouw wensen of niet aan de verwachtingen voldoen, dan is het heel eenvoudig om het proefabonnement weer op te zeggen op het moment dat jij dat wenst.

Zowel het Goud abonnement als het Familie abonnement is 30 dagen lang kosteloos uit te proberen, zodat ook gezinnen op een voordelige manier kennis kunnen maken met Nextory. Zo weet je meteen of jij en de rest van je gezin baat zullen hebben bij de audioboekendienst.

Je Nextory abonnement opzeggen doe je zo

Wanneer je een abonnement op Nextory hebt maar je deze om wat voor reden dan ook op wil zeggen, dan kan dit vrij eenvoudig. Volg simpelweg onderstaande stappen om het abonnement te cancelen.

Het opgezegde abonnement is geldig tot aan de volgende betaaldatum, dus tot die tijd kun je nog steeds gebruik maken van de audioboekendienst. Zeg je jouw abonnement op terwijl je nog in de gratis proefperiode zit, dan wordt het abonnement direct stopgezet.

Om de volgende periode niet ongewild door te laten gaan dien je jouw abonnement uiterlijk de dag voorafgaand aan de eerstvolgende betaaldatum opgezegd te hebben. Neem je liever contact op met de klantenservice van Nextory voor het opzeggen van je abonnement, doe dit dan uiterlijk twee dagen voor het eerstvolgende betaalmoment.

Nadat je opzegging is verwerkt ontvang je altijd een e-mail ter bevestiging hiervan. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan even je ongewenste mail of spambox.

De boekencollectie van Nextory

Het boekenaanbod voor Nextory Nederland is op zijn zachtst uitgedrukt enorm te noemen. Hun bibliotheek bevat namelijk ruim 200.000 boektitels in zowel audioboekvorm als e-book vorm.

De verscheidenheid aan genres is minstens zo indrukwekkend, want er wordt aandacht besteed aan werkelijk ieder denkbaar genre. Van kinder- en jeugdboeken tot klassieke fictie en poëzie, en van titels met maatschappelijke thema's tot aan boeken voor moeilijke lezers.

De Nextory app

De app van Nextory is onbeperkt te gebruiken, en is beschikbaar voor zowel tablet als smartphone. De iOS app voor iPhone en iPad is verkrijgbaar in de App Store, en de app voor Android toestellen kun je downloaden via Google Play.

Helaas biedt Nextory op dit moment nog geen mogelijkheden voor lezers die gebruik maken van e-readers. Het is ook niet duidelijk of hier in de toekomst nog verandering in zal komen.

De app zelf is eenvoudig en duidelijk in gebruik. Leden met een Familie abonnement hebben de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken, zodat elk gezinslid zijn of haar eigen account heeft.

De mogelijkheid tot het instellen van leesdoelen geeft de Nextory app bovendien net dat beetje extra. Hiermee kun je jezelf en je gezinsleden uitdagen een bepaald aantal hoofdstukken of boeken te lezen of beluisteren in een door jou vastgestelde periode. Op deze manier daag je jezelf en elkaar uit om vaker te lezen.

Om de voortgang en het leesgedrag in kaart te brengen is er een overzicht te vinden in het onderdeel leesdagboek. Je kunt hier de leesstatistieken van jezelf en van je gezinsleden terugvinden.

Veelgestelde vragen over Nextory

Kan ik Nextory gratis uitproberen?

Ja, je kunt Nextory 30 dagen lang kosteloos uitproberen. Dit geld zowel voor het Goud abonnement als voor het Familie abonnement.

Welke abonnementsvormen biedt Nextory?

Nextory biedt de volgende twee abonnementsvormen aan:

  • Goud; Deze abonnementsvorm is te gebruiken met maximaal 1 account en biedt je toegang tot de volledige collectie luisterboeken en e-books.
  • Familie; Het Familie abonnement is verkrijgbaar in drie varianten. Je kunt een keuze maken uit een abonnement met 2, 3 of 4 profielen. Welke abonnementsvorm je ook kiest, je hebt altijd toegang tot het volledige aanbod boektitels.

Wat kost Nextory?

De kosten voor een abonnement op Nextory zijn afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest. Hieronder zie je een overzichtje van de diverse abonnementen.

  • Goud; Dit abonnement kost €11,99 per maand.
  • Familie; Voor 2 accounts betaal je €14,99 per maand, voor 3 accounts €19,99 en voor 4 accounts €23,99.

Op welke apparaten kan ik Nextory gebruiken?

De Nextory app is te gebruiken op zowel smartphones als tablets met een iOS of een Android besturingssysteem. Er is helaas geen mogelijkheid de app te gebruiken op een e-reader.

Biedt Nextory cadeaubonnen aan?

Nee, Nextory biedt helaas geen cadeaubonnen aan. Wel is er voor nieuwe gebruikers de mogelijkheid om mee te doen aan de Cadeaubon Wedstrijd. Je kunt dan kans maken op een cadeaubon die je 6 maanden lang een gratis Goud abonnement geeft.

Als nieuwe gebruiker dien je Nextory toe te staan e-mails naar je te versturen. Op de dag van registratie ontvang je vervolgens een e-mail met daarin een link naar de wedstrijd. Lees hier meer informatie omtrent de Cadeaubon Wedstrijd van Nextory.

Biedt Nextory abonnementen aan voor het hele gezin?

Jazeker! Nextory heeft een speciaal Familie abonnement voor gezinnen. Afhankelijk van het aantal accounts dat je wil gaan gebruiken is er de keuze uit een tweepersoons, driepersoons of vierpersoons abonnement.