Luisterrijk
App Store: 3 / 5
Google Play: 2,8 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: Vanaf 0,99 €
30 dagen gratis

Luisterrijk

Luister je graag naar audioboeken maar wil je liever geen abonnement met maandelijks terugkerende kosten afsluiten? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de app van Luisterrijk eens uit te proberen.

Deze audioboekendienst biedt haar gebruikers namelijk de mogelijkheid om boektitels per stuk aan te kopen en af te rekenen. Erg interessant dus voor mensen die slechts zo nu en dan een audioboek willen beluisteren.

Luisterrijk onderscheid zich bovendien door de allernieuwste boektitels snel beschikbaar te maken voor de luisteraars, waardoor het aanbod altijd actueel blijft.

Onze mening over Luisterrijk

Luisterrijk is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het voor digibeten en ouderen een stuk eenvoudiger is om ook te kunnen genieten van mooie, meeslepende en interessante audioboeken. Dit gebruiksgemak zit hem in de mogelijkheid om de audioboeken rechtstreeks van de website te downloaden, zonder dat hier per se een app voor nodig is.

Voordelen van Luisterrijk

Nadelen van Luisterrijk

Prijzen en abonnementen van Luisterrijk

Zoals eerder in deze recensie te lezen was biedt Luisterrijk haar gebruikers geen abonnementsvormen aan met maandelijks terugkerende kosten. In de plaats daarvan reken je als gebruiker af per boektitel. Het werkt in feite dus net zoals een traditionele webshop, maar in de plaats van een fysiek boek ontvang je een MP3 download of krijg je de mogelijkheid het boek in de app te beluisteren.

De prijzen van de boektitels variëren enorm. Om je een beter beeld te geven; er zitten gratis boektitels in het assortiment die dus helemaal niets kosten, maar er zijn ook audioboeken die in een prijscategorie vallen van rond de €90,-. Een enorm verschil dus!

Het merendeel van de goedkopere audioboeken heeft een zeer korte speelduur en omvatten doorgaans onbekendere boektitels, sprookjes en erotische verhalen. Boektitels uit het duurdere segment zijn hoofdzakelijk cursussen, hoorcolleges en wereldberoemde boekenreeksen zoals Harry Potter.

Je Luisterrijk abonnement opzeggen doe je zo

Luisterrijk biedt geen abonnementsvormen aan, dus het is ook niet mogelijk een abonnement op te zeggen.

De boekencollectie van Luisterrijk

Op dit moment omvat de collectie van Luisterrijk zo'n 5.000 boektitels, welke door maar liefst 200 verschillende uitgeverijen zijn uitgegeven. Het aanbod is bovendien erg divers, want de website biedt nagenoeg alle vormen van gesproken woord. Denk hierbij onder andere aan literatuur, hoorcolleges, kinderboeken, zelfhulpboeken en audiotours.

Daarnaast biedt Luisterrijk haar klanten audioboeken in 6 verschillende talen, waaronder uiteraard Nederlands en Engels, maar ook Fries, Vlaams, Frans en Duits. En voor de liefhebber zijn er zelfs boeken in diverse dialecten te koop.

De Luisterrijk app

Naast het downloaden van de audioboeken in MP3-formaat, heeft Luisterrijk ook een eigen app op de markt gebracht. Dit maakt het downloaden van audioboeken op een tablet of smartphone nog eenvoudiger.

In de app heb je als gebruiker de volgende mogelijkheden:

De app is zowel verkrijgbaar voor toestellen met een iOS besturingssysteem als met een Android besturingssysteem. Deze zijn respectievelijk te downloaden in de App Store en via Google Play.

Na het downloaden van de app log je simpelweg in met dezelfde inloggegevens als die je voor de website gebruikt. Je aangekochte boektitels zullen nu automatisch ingeladen worden in de app. Heb je net een nieuwe boektitel aangeschaft? Druk dan even op de refresh-button rechtsboven in de app zodat deze zichtbaar wordt.

Veelgestelde vragen over Luisterrijk

Kan ik Luisterrijk gratis uitproberen?

Ja, dat kan. Luisterrijk heeft ruim 100 gratis audiobestanden voor je klaarstaan om te beluisteren. Deze kun je downloaden als MP3 of in de Luisterrijk-app beluisteren.

Werkt Luisterrijk hetzelfde als Storytel?

Nee, Luisterrijk werkt niet op dezelfde manier als Storytel. Storytel werkt namelijk met drie verschillende abonnementsvormen voor een vast bedrag in de maand. Voor dat bedrag heb je onbeperkt toegang tot alle boektitels. Bij Luisterrijk koop je de boektitels per stuk, waardoor je dus niet vastzit aan maandelijks terugkerende abonnementskosten.

Welke abonnementsvormen biedt Luisterrijk?

Luisterrijk biedt geen abonnementen aan, maar laat haar klanten per boektitel afrekenen.

Wat kost Luisterrijk?

Welke kosten je zult maken hangt volledig af van de frequentie waarmee je audioboeken koopt, en welke boektitels je precies aanschaft. Er zijn namelijk boeken die je slechts €0,49 kosten, maar er zijn ook audioboeken van maar liefst €89,95.

Op welke apparaten kan ik Luisterrijk gebruiken?

De app van Luisterrijk is te gebruiken op smartphones en tablets met een iOS of een Android besturingssysteem. Daarnaast is er de mogelijkheid om boeken in MP3-formaat de downloaden, dus je kunt elk apparaat dat overweg kan met dit bestandsformaat gebruiken.

Biedt Luisterrijk cadeaubonnen aan?

Ja. Luisterrijk biedt haar eigen cadeaubonnen aan, maar daarnaast accepteren ze tevens diverse andere cadeaubonnen zoals een VVV Giftcard, de Boekenbon en nog een aantal andere. De eigen cadeaubonnen van Luisterrijk zijn verkrijgbaar vanaf €7,50 tot maximaal €100,-.

Biedt Luisterrijk abonnementen aan voor het hele gezin?

Nee, Luisterrijk biedt in het geheel geen abonnementen aan, dus ook geen abonnement speciaal voor het hele gezin.