Probeer 30 dagen gratisPodimo
App Store: 4,1 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 4,99 - € 9,99
30 dagen gratis

Podimo

Podimo is een van origine Deense podcastdienst welke in 2019 werd opgericht. De almaar groeiende populariteit van het platform leidde in 2022 tot de overname van Dag en Nacht Media, Nederlands grootste podcastuitgever van dat moment.

Podimo biedt haar gebruikers een breed scala aan bestaande maar ook nieuwe, exclusieve podcasts en audioboeken, en kan met recht een hoogwaardig audio entertainment platform genoemd worden. Podimo geeft gebruikers de mogelijkheid om de app gratis en zonder registratie te verkennen en biedt hierbij een beknopt aanbod gratis content aan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een betaald abonnement, waarbij je toegang krijgt tot het volledige aanbod.

Onze mening over Podimo

Wat betreft het aanbod aan content binnen de app zijn we tot dusver overwegend positief. Het assortiment hoogwaardige podcasts met zeer uiteenlopende en interessante onderwerpen is groot en zal niet snel vervelen. Qua gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de app hebben de makers van Podimo hier en daar helaas nog wat steekjes laten vallen.

Voordelen

Nadelen

Prijzen van Podimo en abonnementstypes

Podimo kent twee verschillende abonnementstypes. Het Premium en het Premium Pro abonnement. Het Premium abonnement kost €4,99 per maand en geeft je onbeperkt toegang tot alle podcasts en je kunt tot 10 uur aan luisterboeken beluisteren. Momenteel kun je deze abonnementsvorm 30 dagen gratis uitproberen.

Het Premium Pro abonnement kost €9,99 per maand en geeft je je onbeperkt toegang tot alle podcasts en luisterboeken. Momenteel kun je deze abonnementsvorm 30 dagen gratis uitproberen.

Ook heb je nog de mogelijkheid om zonder registratie (en dus gratis) een beperkt aanbod aan podcasts te beluisteren.

Hoe zeg je Podimo op?

Het opzeggen van je abonnement kun je zowel via de website van Podimo doen als via de door jouw gebruikte appstore.

Doe je dit via de website, log dan in op je account, ga naar lidmaatschap, klik op wijzig lidmaatschap, selecteer beëindig lidmaatschap en bevestig.

In de Apple Store ga je naar abonnementen, selecteer Podimo en druk op annuleer lidmaatschap.

In de Google Play Store druk je op het menu abonnementen, selecteer Podimo en druk op annuleer abonnement.

Podimo's selectie boektitels en podcasts

Wanneer je naast podcasts ook graag naar audioboeken luistert kun je het beste het Premium Plus abonnement nemen. Dit geeft je namelijk onbeperkt toegang tot alle audioboeken binnen de app van Podimo. Het aanbod audioboeken van Nederlandse bodem is vooralsnog niet denderend groot te noemen, echter staan er wel diverse populaire boektitels tussen. Denk hierbij aan Nachtangst van Ronald Giphart, Sluipend gif van Corine Hartman en Dwaalspoor van Suzanne Vermeer.

Wat betreft het aanbod podcasts zit je absoluut gebakken bij Podimo. Met name de selectie podcasts welke exclusief voor Podimo worden gemaakt zijn wat ons betreft een echte aanrader. Ga hiervoor naar de afdeling Alleen bij Podimo.

De app van Podimo

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de Podimo-app zijn er hier en daar echt nog wel wat zaken welke in onze ogen verbetering behoeven. Zo gebruikt de app bovengemiddeld veel mobiele data wanneer je niet op wifi bent aangesloten.

Ook is mist er nog een mogelijkheid om als gebruiker de door jou reeds beluisterde podcastafleveringen automatisch te laten archiveren, met als resultaat dat deze podcasts in je persoonlijke overzicht zullen blijven staan.

De zoekfunctie van de Podimo-app laat bovendien ook wat te wensen over. Sommige podcasts zijn enorm lastig te vinden, zelfs wanneer je de naam van de podcast geheel foutloos hebt gespeld.

Veelgestelde vragen over Podimo

Wat kost een lidmaatschap bij Podimo?

Het Premium abonnement kost €4,99 per maande en het Premium Plus abonnement kost €9,99 per maand. Momenteel is het eveneens mogelijk om Podimo 30 dagen gratis uit te proberen.

Waar kan ik de Podimo-app downloaden?

De app van Podimo is te downloaden in de Apple Store voor iOS apparaten en in de Google Play Store voor Android toestellen.

Hoe kan ik mijn Premium lidmaatschap opzeggen?

Opzeggen van je betaalde lidmaatschap kun je zowel in de app als via de website van Podimo doen. Afhankelijk van waar je jezelf hebt aangemeld is dat eveneens de plek waar je jouw betaalde abonnement ook weer kunt beëindigen.

Was dit in de Apple Store ga dan naar abonnementen, selecteer Podimo en druk op annuleer lidmaatschap.

In de Google Play Store druk je op het menu abonnementen, selecteer Podimo en druk op annuleer abonnement.

Op de website van Podimo ga je naar mijn account, lidmaatschap, klik op wijzig lidmaatschap, selecteer beëindig lidmaatschap en bevestig.