Kobo Plus
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 4,4 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: 9 €
30 dagen gratis

Kobo Plus

Kobo Plus is een samenwerkingsverband tussen Nederlands bekendste webshop Bol.com en e-reader fabrikant Kobo. De audioboekendienst is vooral erg aantrekkelijk voor de echte boekenverslinder die regelmatig meerdere boeken per maand leest.

Een abonnement op deze audioboekendienst biedt je onbeperkt toegang tot een enorme collectie luisterboeken en een nog groter arsenaal aan e-books. Het actuele aanbod is daarnaast zeer compleet en breder dan dat van de online bibliotheek.

Je kunt Kobo Plus zowel op de website van Kobo vinden als op de website van Bol.com. En heb je al een account van Bol.com of Kobo, dan is het afsluiten van een abonnement erg eenvoudig.

Onze mening over Kobo Plus

Als gepassioneerde boekenlezers zijn wij erg te spreken over Kobo Plus. Wij durven onszelf dan ook met recht 'grootverbruikers' te noemen wanneer het gaat over e-books en audioboeken.

Voor boekenliefhebbers die graag de allernieuwste bestsellers beluisteren of lezen is Kobo Plus helaas iets minder aantrekkelijk, echter maakt het enorme aanbod volgens ons veel goed.

Voordelen van Kobo Plus

Nadelen van Kobo Plus

Prijzen en abonnementen van Kobo Plus

Zoals eerder gezegd kun je met een abonnement op Kobo Plus onbeperkt audioboeken beluisteren en e-books lezen. Kobo Plus heeft bovendien 3 verschillende abonnement waaruit je kunt kiezen

Zo is er het Kobo Plus Lezen abonnement dat €10,- per maand kost. Je krijgt hiermee onbeperkt toegang tot de gehele collectie e-books. Hou er dus rekening mee dat audioboeken niet zijn inbegrepen in dit abonnement.

Dan is er het Kobo Plus Luisteren abonnement dat €9,- per maand kost. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot alle audioboeken. Bij deze abonnementsvorm zijn de e-books dus niet inbegrepen.

Tot slot is er het Kobo Plus Lezen & Luisteren abonnement dat €13,- per maand kost. Dit is duidelijk het meest complete abonnement en biedt je de volledige toegang tot zowel alle e-books als audioboeken.

Je Kobo Plus abonnement opzeggen doe je zo

De manier waarop je jouw Kobo Plus abonnement op kunt zeggen hangt af van hoe en waar je het abonnement hebt afgesloten. Wanneer je jouw abonnement afgesloten hebt via de website van Kobo zelf dien je de volgende stappen te volgen.

Wanneer je jouw abonnement hebt afgesloten via Bol.com dien je de volgende stappen te volgen.

De eenvoudige manier van opzeggen biedt jou als gebruiker de mogelijkheid om je abonnement tijdelijk stop te zetten. Heb je bijvoorbeeld een maandje minder tijd om te lezen? Zeg dan je abonnement op voor het einde van de maand en er worden geen kosten in rekening gebracht.

De boekencollectie van Kobo Plus

Zowel het aanbod e-books als luisterboeken van Kobo Plus is erg groot. Er zijn namelijk maar liefst 400.000 e-books te lezen en nog eens zo'n 20.000 audioboeken te beluisteren.

Kobo Plus heeft dan ook de grootste collectie Nederlandstalige e-books in haar collectie, maar houdt er wel rekening mee dat het overgrote deel van de 20.000 luisterboeken Engelstalig zijn.

Het aanbod luisterboeken is overigens onderverdeeld in diverse categorieën en subcategorieën. Je kunt hierbij denken aan hoofdcategorieën zoals biografieën, non-fictie en kinderboeken, en subcategorieën zoals LGBT, religieus en dieren. Kortom, een erg ruim assortiment genres.

De Kobo Plus app

De app van Kobo Plus is op drie verschillende soorten apparaten te gebruiken, want hij is namelijk te downloaden op je smartphone, tablet en exclusief op de Kobo e-reader. Een nadeel dat dus direct opvalt is dat de app niet te gebruiken is op andere e-readers dan die van Kobo zelf.

Een groot voordeel is overigens dat de app op maar liefst 5 verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken is, en gebruikers kunnen in totaal maximaal 15 boeken tegelijkertijd beluisteren of lezen. Of je dit vaak zult gaan gebruiken is echter maar de vraag.

Belangrijk om te vermelden is overigens dat je als gebruiker minimaal 1 keer per maand in zult moeten loggen op je account. Wanneer je dit niet doet, verlies je toegang tot je e-books. Bovendien heb je altijd een wifi-verbinding nodig om de audioboeken of e-books op je apparaat te zetten.

Veelgestelde vragen over Kobo Plus

Kan ik Kobo Plus gratis uitproberen?

Ja, je kunt op een gunstige manier kennismaken met Kobo Plus. Er is namelijk de mogelijkheid om de audioboekendienst 30 dagen kosteloos uit te proberen.

Welke abonnementsvormen biedt Kobo Plus?

Kobo Plus biedt 3 verschillende abonnementsvormen. Kobo Plus Lezen, Kobo Plus Luisteren en Kobo Plus Lezen & Luisteren.

Wat kost Kobo Plus?

De kosten zijn afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest. Kobo Plus Lezen kost €10,- per maand, Kobo Plus Luisteren kost €9,- per maand en Kobo Plus Lezen & Luisteren kost €13,- per maand.

Op welke apparaten kan ik Kobo Plus gebruiken?

Kobo Plus is te gebruiken op smartphones, tablets en de Kobo e-reader.

Biedt Kobo Plus cadeaubonnen aan?

Ja, Kobo Plus biedt Kobo-cadeaukaarten aan op alle plaatsen waar andere reguliere cadeaubonnen worden verkocht, waaronder natuurlijk in de webshop van Bo.l.com. Ze zijn beschikbaar als fysieke cadeaubon, maar ook als PIN- of vouchercode.