Probeer 30 dagen gratisStorytel
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,4 / 5
Aantal gebruikers: 1-3
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €16,99
30 dagen gratis

Storytel

Audioboekendienst Storytel is een aanbieder van een enorme collectie audioboeken en e-books, welke sinds 2013 op de Nederlandse markt is verschenen. Door gebruik te maken van de Storytel app in combinatie met een van de beschikbare abonnementen, krijg je toegang tot duizenden Nederlandstalige en Engelstalige audioboeken. Bovendien staan er hier bovenop ook nog eens meer dan 180.000 e-books voor je klaar in de app.

Maar dat is nog niet alles, want Storytel biedt ook nog eens de exclusieve collectie (luister)boeken aan, met de naam Storytel Original Series. Deze serie boeken omvat titels welke speciaal ontwikkeld zijn voor Storytel, en dus exclusief verkrijgbaar via hun app.

Onze mening over Storytel

De opvallende eigenschappen van Storytel betreft een aantal functies welke geen van de andere audioboekendiensten bezitten. Zo is er het exclusieve recht op een aanzienlijk aantal boektitels in de Storytel Original Series, maar daarnaast geeft Storytel ook nog eens zijn eigen audioboeken uit. Dit maakt dat Storytel een enorm draagvlak heeft binnen de Nederlandse markt, maar dit betekend tevens dat het de duurste audioboekendienst is van dit moment.

Storytel

Voordelen van Storytel

Nadelen van Storytel

Prijzen en abonnementen van Storytel

Er zijn in totaal drie verschillende abonnementsvormen verkrijgbaar bij Storytel. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende abonnementen, de bijbehorende kosten en wat je hier voor terugkrijgt.

Storytel Unlimited

Storytel Unlimited is het basis-abonnement van Storytel. Het biedt jou als gebruiker onbeperkt toegang tot de volledige collectie boektitels, je kunt van alle functies in de app gebruik maken en je kunt de app op één apparaat tegelijk gebruiken. Wel is er de mogelijkheid om één kind kosteloos mee te laten genieten van het abonnement in de zogeheten Kids Mode. Wanneer de app in deze modus staat biedt het enkel toegang tot het gehele aanbod kinderboekentitels. Het Storytel Unlimited abonnement biedt geen mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken binnen één account.

De prijs voor het Storytel Unlimited abonnement bedraagt €11,99 per 30 dagen.

Storytel Family

Storytel Family is een uitbreiding op het Unlimited-abonnement, wat je de mogelijkheid biedt om maar liefst 4 accounts aan te maken. Twee van de vier bevinden zich echter standaard in de Kids Mode, dus het is een echt gezinsabonnement. In de Kids Mode heeft de gebruiker enkel toegang tot de gehele collectie kinderboekentitels. Met het Storytel Family abonnement kan er op maar liefst vier apparaten tegelijkertijd gebruik worden gemaakt van de app. Voorwaarde hiervan is overigens wel dat alle gezinsleden op hetzelfde adres geregistreerd dienen te staan.

De prijs voor het Storytel Family abonnement bedraagt €14,99 per 30 dagen.

Storytel Family+

Het Storytel Family+ abonnement is uitermate geschikt voor gezinnen die uit meer dan vier personen bestaan. Je kunt met dit abonnement in totaal zes accounts aanmaken, waarvan er zich drie in de Kids Mode bevinden. Verder biedt het abonnement dezelfde voorwaarden en mogelijkheden als het Storytel Family abonnement, met als grote verschil dat er op zes apparaten tegelijkertijd geluisterd kan worden. Perfect dus voor grote gezinnen.

De prijs voor het Storytel Family+ abonnement bedraagt €19,99 per 30 dagen.

Probeer Storytel nu 30 dagen kosteloos uit

Normaal gesproken biedt Storytel al haar nieuwe gebruikers een kosteloze proefperiode aan van 14 dagen. Wanneer je dit niet voldoende vindt, kun je Storytel nu maar liefst 30 dagen lang gratis uitproberen. Deze verdubbeling van je proefperiode kan je via onze website krijgen door gebruik te maken van onze speciale 30 dagen kortingscode.

In deze gratis proefperiode van 30 dagen kun je het Storytel Unlimited abonnement onbeperkt uitproberen. Je krijgt dus toegang tot alle boektitels, waaronder alle audioboeken, e-books en zelfs de Storytel Original Series.

Wil je gebruikmaken van deze kosteloze proefperiode dan dien je jezelf wel te registreren als klant. Je moet dus wel betalingsinformatie verstrekken, zeg je echter je abonnement op binnen de 30 dagen proeftijd, dan wordt het abonnement direct stopgezet. Wanneer je het abonnement niet opzegt, zullen de abonnementskosten dus automatisch van je rekening worden geschreven.

Hoe kun je jouw Storytel abonnement opzeggen?

Wanneer je al een Storytel abonnement bezit maar deze om wat voor reden dan ook op wil zeggen, kan dit vrij eenvoudig. Volg hiervoor gewoon onderstaande stappen.

Je ontvangt vervolgens een bevestiging per e-mail op het e-mailadres waarmee je jezelf hebt aangemeld. Tip: Bewaar deze bevestiging.

Een abonnement op Storytel is op elk gewenst moment te beëindigen, echter dien je dit wel uiterlijk één dag voorafgaande aan de nieuwe maand te doen. Doe je dit niet, dan wordt je abonnement automatisch met één maand verlengt. Houd hier dus rekening mee.

Wanneer je jouw abonnement hebt opgezegd kan je uiteraard nog steeds gebruikmaken van de app, totdat de periode waarvoor je hebt betaald is verlopen. Het is uiteraard ook mogelijk om tussentijds over te stappen naar een andere abonnementsvorm. Dit kan met name handig zijn wanneer je met het gehele gezin gebruik wilt gaan maken van Storytel.

De boekencollectie van Storytel

De boekencollectie van Storytel

Storytel heeft een ongekend groot aanbod aan boektitels voor je beschikbaar. Dit heeft mede te maken met de samenwerkingsverbanden met een aantal zeer grote en traditionele uitgevers. Deze uitgevers hebben bovendien de rechten op enkele van de meest gewilde audioboeken binnen de Nederlandstalige markt.

Op dit moment omvat het assortiment van Storytel voor de Nederlandse markt maar liefst 250.000 luisterboeken en e-books in de Nederlandse en Engelse taal! In totaal zijn er momenteel 18 verschillende genres waaruit je kunt kiezen, waaronder jeugdboeken, Romans, Biografieën en zelfs vele boektitels gericht op persoonlijke ontwikkeling. Er is dus een enorme variatie aan boeken op de app, waardoor je verzekerd bent van veel lees- en luisterplezier.

De Storytell app

Over het algemeen vinden wij de app van Storytel erg gebruiksvriendelijk en de app is technisch goed in elkaar gezet. Er zijn veel praktische functies beschikbaar, wat het gebruik van de app erg aangenaam maakt. Er is uiteraard altijd nog ruimte voor verbetering, want we lopen toch nog tegen een klein minpuntje aan. Er zijn diverse boektitels waarvan zowel een audioboek als een e-book beschikbaar is, echter kunnen deze niet tegelijkertijd beluisterd en gelezen worden. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het is wellicht een functionaliteit die in de toekomst nog zal worden uitgerold door Storytel. Wie weet.

Veelgestelde vragen over Storytel

Kan ik Storytel gratis uitproberen?

Jazeker! Normaal gesproken duurt de gratis proefperiode van Storytel slechts 14 dagen, maar via onze website kun je Storytel maar liefst 30 dagen kosteloos uitproberen door gebruik te maken van onze speciale kortingscode. Je krijgt dan 30 dagen lang gratis toegang tot de gehele collectie audioboeken en e-books.

Welke abonnementsvormen biedt Storytel?

Storytel biedt de volgende drie abonnementsvormen aan:

  • Storytel Unlimited; hiermee krijg je onbeperkt toegang tot alle beschikbare audioboeken en e-books op 1 apparaat (+ 1 kind t/m 12 jaar) Ouder en kind kunnen dus niet tegelijkertijd gebruik maken van de app.
  • Storytel Family; hiermee krijg je onbeperkt toegang tot alle beschikbare audioboeken en e-books op 4 apparaten (waarvan 2 kinderen t/m 12 jaar) Ouders en kinderen kunnen dus tegelijkertijd gebruik maken van de app.
  • Storytel Family+; hiermee krijg je onbeperkt toegang tot alle beschikbare audioboeken en e-books op 6 apparaten (waarvan 3 kinderen t/m 12 jaar) Ouders en kinderen kunnen dus tegelijkertijd gebruik maken van de app.

Wat kost Storytel?

De kosten voor je abonnement op Storytel zijn afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest. Hieronder zie je een overzichtje van de diverse abonnementen.

  • Storytel Unlimited kost €11,99 per 30 dagen
  • Storytel Family kost €14,99 per 30 dagen
  • Storytel Family+ €19,99 per 30 dagen

Op welke apparaten kan ik Storytel gebruiken?

De app van Storytell is te downloaden voor zowel telefoons als tablets met een Android of iOS besturingssysteem.

Biedt Storytel cadeaubonnen aan?

Ja, Storytel biedt je de mogelijkheid tot het kopen van cadeaubonnen via hun website. Je kunt kiezen uit een cadeaubon voor 1, 3, 6 of maar liefst 12 maanden. Houdt er wel rekening mee dat het hier gaat om cadeaubonnen voor hun Unlimited-abonnement.

Biedt Storytel abonnementen aan voor het hele gezin?

Jazeker! Storytel heeft zelfs twee verschillende gezinsabonnement beschikbaar. Welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van het aantal accounts dat je met je gezin nodig hebt.