Biografieën

Biografieën zijn een apart genre onder de literatuur. Van veel bekende (historische) personen is een biografie uitgegeven. In deze boeken worden de levens van de hoofdpersoon beschreven. Soms is de auteur zelf de hoofdpersoon (autobiografie), maar vaak is de auteur iemand anders. Bovendien zijn de boeken niet altijd met instemming geschreven. Als je geïnteresseerd bent in de achtergrond van de levens van bekende en minder bekende mensen, dan is dit genre voor jou weggelegd. De biografieën geven niet alleen inzage in het leven van bepaalde mensen. Je krijgt ook een goede indruk van de historie, motivatie en redenen van de beslissingen die zij namen.

Fernando Ricksen - De Finale Strijd
Ik hoop dat alles weer gewoon wordt
Stoorzender
Ik ontsnapte uit Auschwitz
Bernhard
Dagboek van een verloskundige
De kleine moeder van Bergen-Belsen
Echte dokters huilen ook
Nouri, de belofte

Biografieën: leer meer over het leven en de gedachten van mensen

Er is een enorm aanbod op het gebied van biografieën. Je hebt de keuze uit diverse genres. Uiteraard zijn er veel politici, zowel nationale als internationale, wiens levensverhaal op papier gezet is. Maar wat dacht je van professionele sporters of wetenschappers? Deze boeken geven je een kijkje in het leven en de gedachten van de mensen die je dagelijks in de media tegenkomt, en geven je een inzicht in het leven dat ze leiden. Een biografie geeft soms verrassende informatie over waarom beslissingen genomen werden die bepalend bleken te zijn voor de carrière van de hoofdpersoon of misschien zelfs wel voor de wereld.

Luister gratis naar biografieën

Ben je geïnteresseerd in de verhalen van mensen uit de tweede wereldoorlog of wil je altijd al meer weten over het leven van je sportheld? Heb je altijd willen weten wat de drijfveren waren van bepaalde politici of wil je meer weten over het leven van mensen die nationaal of internationaal een belangrijke rol spelen? Met een biografie als luisterboek kun je op elk moment van de dag luisteren naar de achtergronden en de details van het leven van de persoon die jij verkiest. Profiteer nu voor een beperkte periode en luister 30 dagen gratis naar verschillende luisterboeken via diverse apps op deze pagina.