Audible
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,5 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: 7.99 £ (≈ 9,50 €)
30 dagen gratis

Audible

De grootste selectie Engelstalige audioboeken ter wereld vind je in de luisterboekenapp van Audible. Daarnaast bieden zij tevens een keur aan audioshows en audiodrama's aan voor nog meer luisterplezier. Bij Audible heb je de mogelijkheid om losse boektitels te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een maandelijks abonnement af te sluiten. Audible is overigens gewoon beschikbaar op de Nederlandse markt, maar het is wel handig om er rekening mee te houden dat de meeste audioboektitels Engelstalig zijn.

Al in 1995 startte Audible met de productie van audioversies van tijdschriften, kranten en boeken en in 2008 besloten zij een samenwerking met Amazon aan te gaan. Dit heeft Audible geen windeieren gelegd, want het resulteerde in een enorm aanbod aan luisterboeken in alle denkbare genres.

Audible kosteloos uitproberen

Ben je een nieuwe gebruiker van de Audible app, dan kun je een kosteloos proefabonnement afsluiten bij de audioboekendienst. Met dit proefabonnement kun je de app maar liefst 30 dagen lang uitproberen, zonder dat je hier voor iets betaald. Dit is natuurlijk enorm interessant wanneer je de app nog niet kent, want je kunt het op deze manier namelijk vrijblijvend uitproberen en er zo achter komen of het aanbod van de dienst bij je past.

Wanneer de proefperiode van 30 dagen voorbij is zal het abonnement automatisch overgaan in een betaald abonnement als je het niet opzegt. Het is daarom verstandig om deze datum zelf in de gaten te houden, zodat je tijdig kunt besluiten of je lid wilt blijven van Audible of niet. Het is overigens gewoon mogelijk om de proefperiode stop te zetten wanneer jij dat maar wilt, mocht de app onverhoopt niet naar je zin zijn.

Hoe gebruik je Audible

Zoals we een stukje terug al vertelden kun je een abonnement afsluiten bij Audible. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat je met zo'n abonnement geen onbeperkte toegang ontvangt tot het gehele assortiment audiobestanden. Je luistert dus niet onbeperkt voor een vast bedrag per maand.

Audible heeft het verkopen van losse boektitels aan haar klanten namelijk als uitgangspunt genomen. Deze boektitels zijn na aanschaf overigens wel permanent beschikbaar op jouw account. Je koopt in feite dus een audioboek dat in jouw bezit blijft, net zoals een fysiek boek dat zou doen. Het kopen van losse boektitels bij Audible is dus met name geschikt voor mensen die slechts enkele boeken per jaar willen beluisteren.

Een Audible abonnement kost je zo'n €6,80 in de maand. Hiervoor ontvang je iedere maand 1 credit waarmee je 1 losse boektitel kunt aanschaffen met daarbovenop nog eens 30% korting op de gehele collectie audiobestanden. Beluister je minimaal eens per maand een audioboek? Dan is deze abonnementsvorm heel geschikt voor jou.

Losse boektitels kosten bij Audible al snel zo'n €20,- per stuk. Dit is dus een stuk duurder in verhouding tot een maandelijks abonnement bij de audioboekendienst. Om te weten wat voor jou voordeliger is kun je heel eenvoudig de volgende richtlijn aanhouden. Beluister je meer dan 5 audioboeken per jaar? Schaf dan een abonnement aan bij Audible. Je haalt je investering er dan dubbel en dwars uit.

En mocht je eens een maand geen tijd hebben om een audioboek te beluisteren? Geen nood, je kunt je credits gewoon bewaren tot een moment dat het jou beter uitkomt. Hou er wel rekening mee dat je maximaal 6 credits op kunt sparen.

Wanneer je de audiobestanden wilt beluisteren kun je dit op meerdere manieren en apparaten doen. Ofwel ga je naar Audible.co.uk en log je in op je account, ofwel download je de applicatie voor iOS, Windows 10 of Android om daar direct vanuit je bibliotheek te luisteren met behulp van de cloudplayer.

De cloudplayer onthoud en synchroniseert telkens de voortgang van het beluisterde audiobestand, zodat je ongeacht het apparaat waarop je luistert nooit meer zelf bij hoeft te houden waar je ook al weer gebleven was. Je kunt de boektitels bovendien ook downloaden, zodat deze ook offline te beluisteren zijn. Installeer hiervoor wel eerst eventjes de Download Manager.

Hoe kun je een Audible abonnement annuleren'

Je abonnement opzeggen bij Audible is heel simpel. Log in op je account, ga naar 'account details' en klik op 'membership information'. Hier selecteer je het vakje naast 'cancel membership' en volg je tenslotte de daaropvolgende instructies op.

De mening van andere gebruikers

De meeste gebruikers van Audible zijn zeer tevreden over de audioboekendienst. We moeten er derhalve wel bij vermelden dat het gros van de leden met een abonnement de jaarlijks verkregen credits, 12 stuks in totaal, niet volledig op maken. Je zou dus kunnen zeggen dat Audible in verhouding relatief duur is.

Hetgeen waar veel gebruikers van de app wel lyrische over zijn is de opdeling van de boeken in verschillende hoofdstukken, net zoals bij fysieke boeken het geval is. Hierdoor ervaart men een eenvoudige navigatie en kan in één oogopslag gezien worden hoe lang een hoofdstuk duurt.

Conclusie

Ben je een echte boekenverslinder die grotendeels naar Engelstalige boeken luistert? Dan is een abonnement op Audible een echte uitkomst voor jou! Probeer de audioboekendienst 30 dagen kosteloos uit en ontdek zelf het enorme aanbod boektitels.