Probeer 60 dagen gratis BookBeat
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1-5
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Maandelijkse kosten: 8,99-14.99 €
60 dagen gratis

Bookbeat

Met deze app geniet je van onbeperkte toegang tot duizenden boeken, zowel Nederlandstalig als andere talen. Je vindt er dus luisterboeken en e-books voor alle smaken. Maar hoe zit het met de functies van deze app. Is Bookbeat opzeggen eenvoudig? En wat zijn de voor- en nadelen? In deze review lees je alles wat je moet weten over deze luisterboekenapp.

In 2015 is het bedrijf in Zweden opgericht door een van Europa's grootste uitgeverijen. Het doel was om liefhebbers van boeken de beste ervaring te kunnen bieden op het gebied van lezen. Daar kun je nu van profiteren met een Bookbeat abonnement. Je krijgt maandelijks onbeperkt toegang tot een uitgebreide collectie boeken, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Hoe werkt de app van Bookbeat

Je kunt de app vinden in de App Store of in de Play Store. Nadat je de app hier hebt gedownload, maak je een gebruikersaccount aan. De Bookbeat kosten worden niet direct in rekening gebracht omdat je de app eerst gratis mag uitproberen. Na het invullen van je gegevens, kun je direct op zoek naar een leuk boek.

Na het downloaden van de Bookbeat app heb je onbeperkt toegang tot de uitgebreide collectie boeken. Deze zijn in het Nederlands beschikbaar, maar ook in andere talen, zoals bijvoorbeeld het Engels. Je kunt de boeken die je wilt luisteren downloaden, zodat je ze ook beschikbaar hebt als je geen internetverbinding hebt. Bijvoorbeeld als je onderweg in de auto zit of aan het hardlopen bent.

Voor- en nadelen van Bookbeat

Als je boeken via de app van Bookbeat downloadt, dan weet je zeker dat je met een veilige site te maken hebt. Daarnaast is het ook prettig dat je onbeperkt toegang hebt voor het downloaden van boeken. Je bent dus niet gebonden aan een maximum aantal boeken per maand. Je kunt dus zoveel luisteren als je zelf wilt. En ook als je op zoek bent naar e-boeken dan kun je voor hetzelfde maandbedrag onbeperkt kiezen uit vele titels. Wil je op eender welk moment je abonnement opzeggen, dan kan dat. Er zijn ook geen extra voorwaarden of aanvullende kosten verbonden als je het abonnement beëindigd. De gebruiksvriendelijke app is nog een reden waarom we denken dat deze luisterboeken app een belangrijke speler op de markt is. Ze hebben echt de tijd genomen om de gebruikerservaring te vereenvoudigen, waardoor het verkennen van nieuwe literatuur zo gemakkelijk mogelijk werd. En in het aanbod van meer dan driehonderdduizend boeken zul je altijd wel iets vinden van je favoriete schrijver. Maar je kunt ook een onbekend genre of onbekende auteur ontdekken. Met een onbeperkte toegang tot de vele boeken is daar met deze app zeker gelegenheid voor.

Als je eenmaal de proefperiode hebt doorlopen, wordt je account automatisch omgezet naar een betalend account. Hier moet je dus wel rekening mee houden, zeker als je besloten hebt dat je eigenlijk niet door wilt gaan met Bookbeat. Zorg dan dat je tijdig het proefabonnement stopzet. Maar als je wel verder wilt gaan met het lezen van e-books of het luisteren naar luisterboeken, dan wordt dat dus geruisloos geregeld. Je krijgt vervolgens iedere maand een factuur, die betaald kan worden volgens de afgesproken betaalmethode. Heb je meerdere gezinsleden die ook van boeken houden? Dan maak je eenvoudig nog een paar gebruikersaccounts aan. Dit kan tot een maximum van 5 apparaten. Het is ook geen probleem om over te schakelen naar de app op een nieuw apparaat. Je hoeft ook op dat apparaat alleen maar in te loggen op de app. Verder kun je de app installeren op een smartphone of tablet. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een computer, laptop of e-reader. Je zou dus kunnen zeggen dat alles aan deze app zorgt voor optimaal luister- en leesplezier.

Probeer de app van Bookbeat gratis uit

Vanaf het moment dat je de app download, kun je een maand gratis de Bookbeat boeken lezen en luisteren. Na deze periode wordt het automatisch omgezet naar een maandelijks abonnement. Het enige dat je hoeft te doen, na de aanmelding voor de proefperiode, is op je smartphone of tablet op de app inloggen en je favoriete boek kiezen. Je kunt ook je gezinsleden toevoegen.

De boeken van Bookbeat zijn op twee manieren te beluisteren. Dit is via online streaming, of je je kunt kiezen voor Bookbeat offline. Dit is geen extra functie. Het is gewoon een kwestie van de boeken downloaden in je persoonlijke bibliotheek. Dan kun je ze op elk moment van de dag, waar je ook bent, openen op je smartphone of tablet.

Betaalmogelijkheden

Je betaalt na de proefperiode een bedrag van € 11,99 per maand. Aan de hand van je bankgegevens wordt bekeken in welk land je woont, zodat je ook voor dat land het juiste aanbod boeken krijgt. Je kunt bij registratie aangeven op welke manier je wilt betalen. Nadat de proefperiode is afgelopen, wordt elke dertig dagen vooraf een factuur verzonden.

Bookbeat opzeggen

Heb je een gratis proefabonnement dat je wilt opzeggen, dan eindigt dit proefabonnement direct nadat je hebt opgezegd. Als je je betaalde abonnement opzegt, dan blijft je abonnement geldig tot na de abonnementsperiode. Deze periode bedraagt dertig dagen. Het is belangrijk dat je de opzegging binnen de termijn van 30 dagen voorafgaand aan de nieuwe abonnementsperiode doet. Opzegging doe je via je gebruikersaccount van Bookbeat.

Heb je een gebruikersaccount aangemaakt, maar bedenk je je binnen veertien dagen, dan kun je zonder opgaaf van redenen je betaalde abonnement opzeggen. Hiervoor maak je gebruik van een speciaal opzeggingsformulier. Heb je in deze veertien dagen echter wel actief gebruik gemaakt van het account, bijvoorbeeld door boeken te downloaden, dan is deze service niet meer van toepassing.

De eindbeoordeling van Bookbeat

Bookbeat is een app die je gemakkelijk toegang geeft tot een enorme collectie van meer dan driehonderdduizend boeken. Je kunt kiezen uit de beste Nederlandse auteurs, maar uiteraard ook uit vertalingen van Engelstalige boeken. Dankzij het feit dat je op meerdere apparaten kunt inloggen, kun je ook tot vijf accounts aanmaken voor je gezinsleden. Dit kan op een smartphone of tablet.

Voor de kinderen zijn er aparte instellingen beschikbaar. Hierdoor kun je ze met een gerust gevoel zelf laten kiezen uit het boekenaanbod. Je kunt de app gratis uitproberen en het abonnement daarna omzetten naar een betaald abonnement. Hiermee heb je onbeperkte toegang tot de boeken, zodat je zoveel kunt lezen en luisteren als je zelf wilt. Bookbeat is een gebruiksvriendelijke boekenapp met een gevarieerd aanbod.