Bernhard
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Bernhard

Bernhard beschrijft de moeilijke jeugd, gevuld met pesterijen, en hoe hij ondanks deze omstandigheden heel wat heeft kunnen bereiken. De oorlogsjaren, de Bilderberg group, de omkoopschandalen, alles komt aan bod over de echtgenoot van Koningin Juliana. In dit boek is hij niet de verschrikking zoals zijn tegenstanders hem graag omschrijven, maar ook niet de held zoalszijn loyale fans hem zien. Net als ons is hij een mens. Met zowel slechte als goede kanten en met zowel juiste als verkeerde beslissingen. Hij was ook een vader en een echtgenoot. Luister er nu gratis naar!

Synopsis

Bernhard was niet eenvoudig te ontcijferen. Om die reden was hij moeilijk te omschrijven als persoon. Was hij een held? Ja, dat was hij geregeld, iets wat hij tijdens de oorlogsjaren ook meermaals heeft bewezen. Was hij een gewetenloze opportunist? Ook die kant heeft hij laten zien.

Annejet neemt ons mee op een reis door het leven van Bernhard. Ze laat ons zien dat hij evengoed een held als een schruk kon zijn. Daarnaast beschrijft ze hoe zijn jeugd hem heeft getekend en hoe dat zijn hele leven een rol is blijven spelen.

Voor welke lezers is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die van een respectvolle biografie houdt en van de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Het boek telt 395 pagina's waar je dus enkele uurtjes zoet mee bent op een regenachtige dag. De meeste lezers geven het 4 tot 5 sterren.

Niet alleen het levensverhaal van Bernard is goed geschreven, maar ook de geschiedenis waarin zijn jeugd zich afspeelde. Dit verklaart op vele manieren de handelswijze en genomen beslissingen van Bernard. Zelfs al ben je geen fan van het koningshuis, dit boek lees je als een trein!

Luister gratis naar Bernhard

Wist je dat een voorgelezen boek zoveel meer is dan het lezen van een boek? Je krijgt er alle emoties bij. Bernhard is 30 dagen gratis te beluisteren. Kies jouw luisterboekapp op deze pagina en hoor hoe Cees van Ede op briljante wijze dit boek voorleest!

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis