Cinder
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Cinder

Het eerste volume in de reeks The Lunar Chronicles speelt zich af in de toekomst in New-Beijing. The Lunar Chronicles is een reeks die bestaat uit vier volumes waarvan het eerste gebaseerd is op Assepoester. Haar debuut boek, Cinder, stond op de lijst van bestsellers van de New York Times. Het is een goed verhaal om te lezen en te luisteren. Het heeft veel van Assepoester, maar met een kleine draai in het verhaal en een fiction setting in de verre toekomst die voor de nodige spanning en romantiek zorgt. Luister 30 dagen gratis!

Samenvatting

Cinder een begaafde monteur, is een cyborg meisje en daardoor een tweederangsburger in New-Beijing, de drukke lawaaierige stad waar zowel androïden als mensen de straten bevolken. Cinder woont bij haar gemene stiefmoeder die haar de vreemde ziekte van haar dochter ten laste legt.

Als blijkt dat deze ziekte een plaag is die heel New-Beijing dreigt uit te roeien wordt ze het middelpunt van een intergalactische strijd, wanneer Prins Kai opeens in de garage opduikt waar ze werkt. Zal Cinder de juiste keuzes maken om de Aarde te redden?

Aanrader voor?

Leuk boek voor jonge volwassenen die van actie, romantiek en sciencefiction houden. Assepoester, maar dan net even iets anders. Het moment dat de Koningin van de maan de aarde met oorlog bedreigt verandert Cinder in een taaie stoere meid die onbaatzuchtig handelt om de aarde te redden.

De karakters van de verschillende protagonisten in het boek worden duidelijk omschreven vanaf het begin zodat je jezelf vanaf de eerste pagina lekker kan laten meeslepen door de spannende opgebouwde verhaallijn. Of zoals USA Today het perfect verwoordt: "Een frisse futuristische twist op klassieke sprookjes".

Luister naar Cinder gratis

Luisterboeken worden steeds populairder. Je boek wordt voorgelezen dus handig om te combineren met andere activiteiten. Ben je een liefhebber van (luister-) boeken, dan heb je nu de unieke mogelijkheid om als gebruiker bij verschillende luisterboek apps 30 dagen lang gratis te luisteren naar Cinder.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis