De ballade van slangen en zangvogels
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De ballade van slangen en zangvogels

Bijna een ieder heeft wel eens van de The Hunger Games of de Hongerspelen (Nederlands) van Suzanne Collins gehoord. Suzanne heeft theater en telecommunicatie gestudeerd en ze was ook bij een aantal shows op Nickelodeon betrokken. Haar verhaal werd verder door Griekse mythe en de carrière van haar vader geïnspireerd, die officier in het leger was. Dit boek is een vervolg op de wereldbekende trilogie die met Jennifer Lawrence in de hoofdrol werd verfilmd. Het verhaal speelt zich 64 jaar voor de primaire gebeurtenissen af en legt vooral de nadruk op de "donkere dagen' van Panem. Je kan nu dertig dagen gratis naar de ballade van slangen en zangvogels luisteren.

Samenvatting

De ballade van slangen en zangvogels is vanuit het perspectief van de jongvolwassene Snow geschreven. Ondanks hij in de eerste trilogie de slechterik was, is hij een interessante keuze geweest. Fans vinden het prachtig hem als mentor te volgen en daarbij ook zijn denken en doen te ontcijferen.

Deze keuze is pakkend omdat het verhaal goed is geschreven en aansluit op de eerste serie. Katniss Everdeen is in De ballade van slangen en zangvogels dan nog niet in beeld. Het verhaal speelt zich namelijk vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool af.

Aanrader voor?

De fandom van De Hongerspelen is enorm en was zeer verheugd te horen dat er een prequel volgt. Uit hun reacties en beoordelingen kan de conclusie getrokken worden dat het boek aan de verwachtingen voldeed. Anderen vonden het verhaallijn zo spannend dat ze het binnen 24 uur uitlazen.

Zelfs als je de trilogie nog niet hebt gelezen, is volgens een andere lezer De ballade van slangen en zangvogels een goed einde of juist het begin van het verhaal. Een lezer vond zelfs dat het verhaal aan het eind wat meer kon worden uitgerekt.

Luister gratis naar De ballade van slangen en zangvogels

De verhaallijn in De ballade van slangen en zangvogels is zonder kennis van de trilogie goed te volgen, maar wekt wel de drang op om de rest te lezen. Je hebt nu de gelegenheid om 30 dagen via verschillende apps gratis naar deze prequel te luisteren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis