De Beer en de Nachtegaal
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De Beer en de Nachtegaal

De beer en de nachtegaal is geschreven door de Amerikaanse schrijfster Katherine Arden. Zij studeerde in Moskou en studeerde Russische literatuur. Met haar beeldende beschrijvingen weet zij de sfeer van Rusland dan ook als geen ander te vangen. Dit boek wordt ook wel een sprookje voor volwassenen genoemd: de hoofdpersoon Vasja is anders dan de anderen en ziet dingen die anderen niet zien. Ze is ervan overtuigd dat de sprookjes en legendes die verteld worden niet verzonnen zijn. Luister nu gratis naar haar belevenissen.

Samenvatting

Vasja is de jongste dochter in het gezin Vladimirovitsj. Ze is een bijzonder meisje dat geesten rondom haar huis ziet en bijzondere krachten voelt in de donkere besneeuwde bossen in haar omgeving. De beer en de nachtegaal vertelt haar verhaal en hoe zij opgroeit tegen deze achtergrond.

Naast haar interesse in magie en natuur heeft Vasja ook een sterke eigen wil. Ze laat zich niet dwingen in de typische rolverdeling tussen mannen en vrouwen in het oude Rusland. In De beer en de nachtegaal blijkt haar sterke karakter uiteindelijk ook de redding voor haar dorp.

Voor wie?

Door recensenten wordt dit boek beschreven als een sprookje voor volwassenen. Door haar manier van schrijven maakt Katherine Arden van De beer en de nachtegaal een aanrader voor liefhebbers van beeldende taal. Hierdoor wordt de lezer volledig ondergedompeld in de magische sfeer van dit boek.

De belevenissen van Vasja zijn verweven met oude verhalen en legendes die in Rusland verteld worden. Liefhebbers daarvan zullen zeker genieten van dit boek. De persoonlijke strijd van Vasja, die uiteindelijk een heldin voor haar dorpsgenoten blijkt te zijn, zal bij velen tot de verbeelding spreken.

Luister gratis naar De beer en de nachtegaal

De beer en de nachtegaal is de debuutroman van Katherine Arden. Door vele recensenten wordt zij gewaardeerd om haar mooie, uitvoerige beschrijvingen. Zeker in de vorm van een luisterboek komen die tot hun recht. Via verschillende apps kun je nu tot 30 dagen gratis dit boek beluisteren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis