De kleine moeder van Bergen-Belsen
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De kleine moeder van Bergen-Belsen

De kleine moeder van Bergen-Belsen, een indringend en emotioneel verhaal over hoe de 14 jarige Hetty Verolme het concentratiekamp overleefde en de bijnaam van de kleine moeder verwierf. Het begint al in Amsterdam waar zij met haar familie woont aan het begin van de Duitse bezetting en haar vader belooft er alles aan te zullen doen om te voorkomen dat ze naar Duitsland zullen worden afgevoerd. Als dit niet lukt begint de meedogenloze reis naar Bergen-Belsen per trein. Het boek is 30 dagen gratis te beluisteren.

De hoop bewaren

Het verhaal van De Kleine Moeder van Bergen-Belsen neemt ons mee in de trein naar het concentratiekamp in de donkerste jaren van de oorlog. Na aankomst worden kinderen van hun ouders gescheiden. Ze moeten hierna zelf een manier vinden om te overleven.

In De kleine moeder van Bergen-Belsen horen we hoe het dagelijkse leven was in de kampen: de ontzettende honger en de voortdurende wreedheid van de bewakers. Een bijzonderheid is dat Anne Frank daar wordt ontmoet, die later naar de volwassenen wordt overgeplaatst.

Voor wie is dit boek een aanrader?

Hoe overleefden kinderen en volwassenen de concentratiekampen? Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over de gruwelen van de oorlog en overlevingsdrang. In het boek horen we bijvoorbeeld hoe een moeder extra eten voor haar man steelt zodat hij kan overleven.

Hoe overleefden de kinderen het? Zij werden bijzonder wreed behandeld door de bewakers. Ook moesten ze bijvoorbeeld lange uren in de sneeuw blijven staan en ze hadden nooit genoeg te eten. In dit verhaal horen we hoe Hetty haar bijnaam als Kleine Moeder verwierf.

Luister gratis naar de Kleine Moeder van Bergen-Belsen

Je kunt nu 30 dagen gratis naar luisterboeken zoals de Kleine Moeder van Bergen-Belsen luisteren. Er zijn tal van andere oorlogsboeken, maar ook romans, thrillers en kinderboeken. Neem een moment voor jezelf en geniet van de mooiste boeken.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis