De Nevelprins
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De Nevelprins

Dit is de eerste van de vier romans waarmee Carlos Ruiz Zafón zijn carrière begon in 1993. Hij won met dit boek in hetzelfde jaar, in Spanje, de belangrijke Edebé literatuurprijs voor jeugdfictie. In 2007 verscheen de collectie De Mist Trilogie, gebaseerd op drie van zijn eerste werken. De boeken van de auteur zijn gekenmerkt door een perfecte symbiose van mystery, romantiek en horror waardoor hij erin slaagt de lezer steeds weer te laten griezelen. 30 dagen gratis luisteren naar De Nevelprins.

Samenvatting

De Nevelprins speelt zich af in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Max en zijn familie besluiten te verhuizen van de stad naar een huis aan het strand, ver van de oorlog. Max en zijn oudere zus, Alicia, ontmoeten er een jongen die Ronald heet.

Het duurt niet lang voordat Max beseft dat er onverklaarbare dingen gebeuren. Max moet de waarheid weten en gaat op zoek. Wanneer hij beseft dat Ronald eigenlijk Jakob heet en ze in gevaar zijn is het echter te laat om te ontsnappen aan de wraak van de Nevelprins.

Aanrader voor?

De Nevelprins is vooral gericht op jongvolwassen die zich graag laten meeslepen in een spannende verhaallijn die gedomineerd wordt door mysterie en magie verbonden met horror en romantiek. Vriendschap of zwarte magie? Wie op het einde zal overwinnen blijft heel lang onduidelijk wat de spanning ten goede komt.

Maar ook volwassenen voelen zich door de schrijversstijl van Carlos Ruiz Zafón aangetrokken. Hij slaagt erin de horror en macabere belevenissen haarscherp te verwoorden. Je wordt als het opgezogen in het verhaal of anders geformuleerd, het perfecte boek voor de liefhebbers van de gotische roman.

Luister gratis naar De Nevelprins

Luisterboeken worden als genre steeds populairder. Geniet van de spanning van een goede thriller die aan jou wordt voorgelezen. Ben je nieuwsgierig? Dan heb je nu de eenmalige mogelijkheid om als gebruiker bij verschillende luisterboek apps 30 dagen lang gratis te luisteren naar De Nevelprins.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis