De officier
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De officier

Het boek speelt in 1895. Op een ijskoude dag in januari wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus veroordeeld tot levenslang in verband met spionage voor de Duitse aartsvijand. Hij wordt verbannen naar het Duivelseiland. Zijn zwaard en rang worden hem afgenomen. Georges Picquart is officier van de Franse geheime dienst en ook bij dit proces aanwezig. Dan blijkt echter na een paar maanden dat de werkelijke spion nog steeds actief is. U kunt nu 30 dagen gratis luisteren naar De officier.

Samenvatting

In de officier wordt Alfred Dreyfus levenslang veroordeeld vanwege spionage. Als hij verbannen is, blijkt er echter nog altijd een spion actief te zijn. Georges Picquart zet een listig plan op om deze spion te ontmaskeren, maar komt uit bij corruptie en leugens.

In de officier onderzoekt Georges Picquart in het geheim de spionage activiteiten binnen het Franse leger en de overheid. De waarheid blijkt te zijn, dat er sprake is van corruptie en praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Albert Dreyfus is daarvan het slachtoffer.

Aanrader voor wie?

De Engelse Robert Harris maakt met dit boek zijn reputatie als schrijver van internationale bestsellers meer dan waar. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan 37 talen. 'Buitengewoon spannend', erg meeslepend' en 'psychologisch intrigerend' zijn omschrijvingen die andere lezers aan De officier gaven.

De officier is gebaseerd op de waargebeurde affaire rondom Dreyfus. De geschiedenis rondom doofpot affaires en antisemitisme wordt in De officier realistisch verteld, vanuit het oogpunt van de Fransman die bij de geheime dienst werkt. Een waargebeurd verhaal, treffend in een eigen vorm gegoten.

Luister gratis naar De officier

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de Dreyfus-affaire? Duik mee in de geschiedenis van het Frankrijk van voor de wereldoorlogen. Luister hoe het destijds ging. Profiteer nu van dit aanbod. Luister 30 dagen gratis naar De officier op diverse luisterboeken apps.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis