De Rode Prinses
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De Rode Prinses

De rode Prinses leeft in het Witte-Torenpaleis. Niemand heeft haar ooit gezien. Pas als ze twaalf jaar wordt, mag ze naar buiten en ontmoet ze het volk als ze een rijtoer maakt. Iedereen doet zijn best om haar te kunnen zien, met haar rode haren moet ze zeker opvallen. Maar voordat iemand de kans krijgt om een glimp op te vangen, wordt ze ontvoerd door rovers die uit het niets tevoorschijn komen. U kunt u 30 dagen gratis naar het boek luisteren.

Samenvatting

De rode Prinses is voor de meeste mensen een onbekend persoon. Niemand heeft haar ooit gezien en voordat iemand de kans kreeg om haar te zien, werd ze ontvoerd. Tenminste, dat wordt gezegd. Als niemand weet hoe ze eruit ziet, hoe weten we dan of ze echt bestaat?

Als de twijfels toenemen of de rode prinses wel echt bestaat, wordt ieder meisje van rond de twaalf jaar met rode haren een mogelijke prinses. Zelfs het meisje dat helemaal alleen door het bos dwaalt, in vieze kleren. Het brengt sommige mensen op een idee.

Aanrader voor wie?

Paul Biegel heeft in de loop van zijn leven laten zien dat hij een echte kinderboekenschrijver is. Ook met dit verhaal laat hij weer zien dat hij zich goed kan verplaatsen in de wereld van kinderen. Het boek is humoristisch en komt realistisch over.

De rode prinses is een spannend en avontuurlijk boek, en geschikt als voorleesboek maar zeker ook voor de beginnend lezer om zelf te lezen. Een boek vol herkenning van begin tot eind over vriendschap, een eigenwijze prinses en vol humor. Een aanbeveling voor de jonge lezer.

Luister gratis naar De rode Prinses

Bent u benieuwd naar het verhaal van de Rode Prinses? Wilt u zeker weten of ze wel echt bestaat, of was haar ontvoering maar een spelletje? Hoe loopt het af? Profiteer nu van dit aanbod. Luister nu 30 dagen gratis op bepaalde luisterboek apps.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis