De rover Hoepsika
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De rover Hoepsika

Het boek vertelt over Hoepsika, hij is niet altijd een rover geweest. Pas vanaf de dag dat zijn moeder overleed. Vanaf dat moment kocht hij alle kleding om er als een rover uit te zien, compleet met laarzen, zilveren sporen en zelfs een paard. Als hij met zijn paard op weg is om koetsen met rijke mensen te beroven, zingt hij altijd heel hard. Maar achteraf heeft hij altijd spijt van de roofovervallen. U kunt nu 30 dagen gratis naar De rover hoepsika luisteren.

Samenvatting

De rover Hoepsika is niet zomaar een rover. Eigenlijk is hij helemaal niet geschikt. Hij is altijd beleefd, berooft alleen maar de rijke mensen en als hij teruggaat naar huis, diep verborgen in het bos, moet hij altijd huilen als hij de foto van zijn overleden moeder ziet.

Hoewel de rover Hoepsika achteraf altijd spijt heeft van zijn daden, lukt het hem niet om ermee te stoppen. Dan komt hij een rijke man tegen die hem voorstelt dat hij stopt met dingen te stelen, maar tegen betaling zijn dochter Josefine gaat weghalen bij de schurk IJzergreep.

Aanrader voor wie?

Paul Biegel heeft in zijn leven veel kinderenboeken geschreven en ook met dit boek heeft hij een spannend, humoristisch en fantasierijk verhaal gemaakt. De rover die eigenlijk geen rover wil zijn is een verrassende benadering op traditionele verhalen met dit onderwerp. Een absolute aanrader.

De rover Hoepsika is geschikt voor kinderen van negen tot twaalf jaar. Maar ook voor de iets oudere kinderen kan het nog leuk zijn. Het boek geeft ongemerkt levenslessen, het zit vol humor en de hoofdpersoon is creatief en inspirerend voor jong en oud.

Luister gratis naar De rover Hoepsika

Bent u ook benieuwd naar het verhaal van de rover Hoepsika. Zou het hem lukken om Josefine bij de schurk weg te halen? Luister dan snel hoe het afloopt. Profiteer nu en luister nu 30 dagen gratis naar De rover Hoepsika op bepaalde apps voor luisterboeken.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis