De strijd om Uber
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De strijd om Uber

Uber is momenteel een van de meest waardevolle bedrijven in de wereld. De taxiwereld werd na de komst van deze gigant nooit meer hetzelfde. De groei van het bedrijf was ook merkwaardig, want het werd binnen een mum van tijd een miljardenonderneming. Het wekte dan bij velen grote verbazing toen het nieuws bekend werd dat de oprichter en CEO van aan de kant werd gezet. Het ging om een weerzinwekkende collisie die in De strijd om Uber wordt uitgewerkt. Luister gratis naar deze spannende twist.

Samenvatting

De betrokkenen in de wereld van techniek moeten vaak een keiharde commerciële strijd voeren om hun concurrentiepositie te behouden. In het geval van Travis Kalanick konden we, zoals in De strijd om Uber te lezen is, zeker zeggen dat hij hierin was geslaagd.

Deze medaille had een keerzijde. In De strijd om Uber zien we dat de strijd niet alleen tegen concurrenten werd gevoerd, maar dat zelfs Travis Kalanick het veld moest ontruimen. Journalist Mike Isaac beschrijft op aangrijpende wijze hoe Uber een symbool van de valkuilen in Silicon Valley werd.

Aanrader?

Een ieder met keiharde ambitie zou dit eigenlijk moeten lezen. In de media worden succesvolle bedrijfsleiders verheerlijkt en neergezet als degenen waarnaar een ieder zou moeten opkijken. We worden echter niet op de hoogte gebracht van de verachtelijke strijd die er allemaal achter de schermen plaatsvindt.

Volgen een recensent is het een prachtig en meeslepend verhaal over de opkomst en bijna falen van een zeer prestigieus bedrijf. Max Read van New York Magazine omschrijft het als een intrigerend verhaal over tomeloze ambitie en het gevaar van blinde verering van durfkapitalisten.

Luister gratis naar De strijd om Uber

Een correspondent praat over Travis Kalanick als iemand die een bedrijfstak op zijn kop zette en hierdoor miljarden dollars verdiende. Het zijn bijna vernietigende woorden over iemand die kortgeleden zo werd vereerd. Luister momenteel via verschillende apps 30 dagen gratis naar dit complotterend verhaal.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis