De wens in het water
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De wens in het water

In het boek vinden vier vrienden, Aisha, Zomer, Jur en Storm op een dag een dagboek als ze in het bos zijn. Het blijkt uit de tweede wereldoorlog afkomstig te zijn en is geschreven door Karel, die toen 11 jaar oud was. Ze lezen in dat Karel zich in een boomhut verstopt had tijdens de oorlog. Karel vertelt ook over Simon. Maar het verhaal is niet afgemaakt, het houdt ineens op. U kunt De wens in het water nu 30 dagen gratis luisteren.

Samenvatting

Als een vriendengroep in De wens in het water een dagboek vindt, wordt ze nieuwsgierig. Wie was Karel, die in het dagboek schreef en tijdens de tweede wereldoorlog in een boomhut in het bos woonde om zich te verstoppen? En wat is er met Simon gebeurd?

Geïnspireerd door het verhaal in het dagboek van Karel, gaan vier vrienden in De wens in het water op zoek naar de boomhut die in het dagboek beschreven wordt. Als ze die vinden, ontmoeten ze een man die het verhaal van Karel ook blijkt te kennen!

Aanrader voor wie?

Volgens het Eindhovens Dagblad is dit boek 'een spannend verhaal over oorlog en vriendschap en geloven in je dromen.’ Hoewel het thema oorlog is, zou je het ook een beetje een detective kunnen noemen, door de zoektocht van de vier vrienden.

De schrijfster Annette Verspoor is er met dit boek in geslaagd om het zware onderwerp van de tweede wereldoorlog op een toegankelijke manier te beschrijven, zodat het voor kinderen makkelijk leesbaar is en leerzaam bovendien. Doordat het in het heden speelt is het ook herkenbaar.

Luister gratis naar De wens in het water

Wilt u weten hoe het afliep met de zoektocht naar het verhaal van Karel? Wat er met Simon is gebeurd in de tweede wereldoorlog? Profiter nu en luister 30 dagen gratis naar het luisterboek De wens in het water op bepaalde apps voor luisterboeken.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis