Echte leiders dienen: Voor leiders die het verschil maken
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Echte leiders dienen: Voor leiders die het verschil maken

Inge Nuijten verschaft ons met Echte leiders dienen: Voor leiders die het verschil maken een minder traditionele kijk op leiderschap. Voor velen roept de term leidinggeven nog de gedachte op waarbij de leidinggevende door anderen wordt gediend en de opdrachten van een manager als een mandaat worden uitgevoerd. Leiderschap staat echter niet stil en is aan sterke maatschappelijke veranderingen onderhevig. Veel leiders hebben bijvoorbeeld gemerkt dat zij voor hun succes juist afhankelijk zijn van het luisteren naar de wensen en grillen van de omgeving; dienend leiderschap. Dienend leiderschap heeft ook een positieve werking op het personeel, dat in vergelijking vaker wenselijker gedrag vertoont. Luister gratis naar deze innoverende ideeën.

Samenvatting

Een eeuwenoude gezegde luidt: De grootste persoon is degene die dient. Dit bewezen denkpatroon wordt door schrijfster Nuijten in een modern jasje gestoken. In Echte leiders dienen geeft de schrijfster een wetenschappelijke uiteenzetting van een denkwijze waarover er nog onder velen enige verwarring bestaat.

De schrijfster die op dienend leiderschap is gepromoveerd, is echter niet alleen theoretisch goed ondergelegd. Als trainster op haar vakgebied toetst zij in Echte leiders dienen haar hypothese aan de praktijk. Bedrijfsresultaten hebben namelijk uitgewezen dat deze manier van leidinggeven duurzame commerciële voordelen heeft.

Aanrader voor?

Als manager is het essentieel om nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen op de voet te volgen en met dit boek kan er zeker een heuse inhaalslag worden gepleegd. Het fijne is dat de voordelen niet alleen voor een bepaald type management zijn weggelegd, maar op veel gebieden toepasselijk is.

Volgens recensent Tex Gunning, een lid Raad van Bestuur AkzoNobel benadrukt Echte leiders dienen de belangrijkste essentie van leidinggeven. Het accent zou volgens hem namelijk altijd op het dienend karakter ervan gelegd moet worden en hij vindt het boek daarom een aanrader voor iedereen.

Luister gratis naar Echte leiders dienen

Het gebeurt vaker dat klanten bedrijven herinneren aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en hen hiervoor belonen of straffen. Elke verantwoordelijke zou die informatie daarom in het oog moeten houden. Leg je oren te luister nu je de gelegenheid hebt om die 30 dagen gratis te beluisteren via verschillende apps.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis