Eleanor & Park
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Eleanor & Park

Het boek neemt ons mee naar 1986, een niet zo ver verleden en vertelt van dichtbij het verhaal tussen twee buitenbeentjes op school, Eleanor en Park, die samen de nogal wispelturige weg van een eerste jeugdliefde bewandelen. Eleanor, een opvallend excentriek meisje en Park, een schuchtere jongeman die niet graag in de belangstelling staat komen elkaar voor het eerste tegen in de bus op de eerste schooldag. Dit uurtje dagelijks samen bus rijden zorgt ervoor dat ze elkaar beter leren kennen en gevoelens gaan ontwikkelen. Je kunt nu 30 dagen gratis luisteren naar Eleanor & Park.

Samenvatting

Eleanor & Park is een liefdesverhaal tussen twee 16-jarige scholieren die elk met hun persoonlijke toestand en familiaire aangelegenheden te kampen hebben en deze moeten overwinnen om te kunnen genieten van een eerste prille liefde die gepaard gaat met misstappen, onzekerheden en een achtbaan van gevoelens.

De bus is de plaats waar ze op een schuchtere maar natuurlijke manier hun interesse voor elkaar ontdekken. Eerst via de gemeenschappelijke hobby’s en vervolgens door openbarende telefoongesprekken. Een ontluikende relatie, die er niet gemakkelijker op wordt voor Eleanor & Park, wanneer de families zich ermee gaan bemoeien.

Aanrader voor?

Eleanor en Park is een roman die zich richt tot jongvolwassenen. Niettegenstaande dat aan Eleanor & Park verschillende prestigieuze prijzen toegekend werden door onder meer The New York Times, Amazon en Goodreads is deze roman niet vreemd aan controversen. Ouders, in puriteins Amerika, mopperden over het niet aangepaste taalgebruik.

Rowell maakte haar standpunt op de kritiek duidelijk, door te stellen dat de situaties die als profaan en obsceen aangeklaagd werden deel uitmaken van reële problemen van de jeugd en dat het ontkennen van dergelijke problemen het recht aan jongeren zou ontnemen deze moeilijke situaties te overwinnen.

Luister gratis naar Eleanor & Park!

Ben je al een fan van luisterboeken of ben je gewoonweg nieuwsgierig hoe deze prachtige jeugdroman klinkt? Dan hoef je niet langer te wachten. Je hebt nu de éénmalige mogelijkheid om als gebruiker bij verschillende luisterboek apps 30 dagen lang gratis te luisteren naar Eleanor & Park.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis