Geld
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Geld

Het moet rollen, zeggen we weleens. Vrijwel iedereen denkt te weten wat dit fenomeen is. Of het nou om de girale of chartale vorm gaat; we zijn wel ooit ermee in aanraking geweest. Doordat we dagelijks ermee te maken krijgen en soms zo naarstig ernaar opzoek zijn, staan we er nooit echt bij stil welk mysterie het allemaal verbergt. Toch is het inderdaad een mysterie met een interessante ontrafeling die wel een ieder zou boeien. In het boek Geld wordt dit geheim onthuld. Luister 30 dagen gratis.

Samenvatting

Wie kan jou beter over je centen vertellen dan een hoogleraar economie? Of nog beter: twee hoogleraren economie! Prof.dr. H.P. (Harry) van Dalen is als hoogleraar economie verbonden aan de Tilburg Universiteit, alsook docent voor geschiedenis van het economisch denken. Geld schreef hij samen met collega Arjo Kramer.

Arjo Klamer is hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij weet net als Harry van Dalen hoe zwaar de munteenheden tellen en dat ze een even zware prijs hebben. Ze vertellen ons in Geld er alles van; zelfs over de elementaire deeltjes.

Aanrader voor?

Er zullen maar weinigen zijn die zeggen dat geld hun niks boeit. Zelfs degenen in de minst stedelijke en afgelegen delen van de wereld kennen dit of een soortgelijk betaalmiddel. Leer met dit boek het fijne ervan, want het is veel meer dan gewoon een betaalmiddel.

Studenten economie krijgen zeker waar voor hun geld met deze aankoop. Deze twee hoogleraren vertellen op een heldere manier over het ontstaan van geld en hoe de economie in zijn geheel onlosmakelijk aan is verbonden. Geld is tevens een symbool voor verbinding en gemeenschappelijkheid.

Luister gratis naar Geld

Geld maakt macht. Anderen zijn bereid hun leven er voor te wagen of het met hun leven te beschermen. Wat maakt deze drang zo hardnekkig? Je hebt momenteel de gelegenheid om via verschillende apps 30 dagen geheel gratis naar deze boeiende informatie te luisteren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis