Het meisje met de vlechtjes
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Het meisje met de vlechtjes

Dit boek van schrijfster Wilma Geldof is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Freddie Oversteegen. Het vertelt aan de ene kant wat dit jonge meisje in de oorlogstijd meemaakt als ze zich aansluit bij het verzet. Aan de andere kant beschrijft Wilma Geldof wat deze heftige gebeurtenissen bij Freddie losmaken. Ze is tenslotte nog maar een puber en wordt door de tijd en situatie waarin ze leeft gedwongen volwassen keuzes te maken. Je kunt nu gedurende 30 dagen gratis luisteren naar Het meisje met de vlechtjes.

Samenvatting

Schrijfster Wilma Geldof is bekend van haar eerdere roman Elke dag een druppel gif. Net als dit boek is Het meisje met de vlechtjes is een oorlogsroman voor jongeren. Hierin raakt het jonge meisje Freddie samen met haar zus betrokken bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Freddie is voor niemand bang en door haar jonge uitstraling verdenkt niemand haar ervan bij het verzet betrokken te zijn. Maar als van haar wordt verwacht dat ze zelf Duitsers zal liquideren, krijgen tegenstrijdige gevoelens bij Het meisje met de vlechtjes de overhand.

Voor wie?

Wilma Geldof schreef al meerdere kinderboeken en legde zich later toe op het schrijven van boeken voor lezers vanaf 12 jaar. Ook Het meisje met de vlechtjes, waarin de hoofdrol is weggelegd voor een meisje van 16, zal aansluiting vinden bij deze doelgroep.

Toch is dit boek niet alleen interessant voor jongeren; de indringend beschreven oorlogssituaties en de thematiek rond verzet en vertrouwen zijn voor volwassenen minstens even boeiend. In recensies wordt ook door volwassenen aangegeven dat dit boek beslist de moeite waard is en deze verhalen verteld moeten blijven worden.

Luister gratis naar Het meisje met de vlechtjes

Freddie Oversteegen werkte zelf mee aan de totstandkoming van Het meisje met de vlechtjes. Helaas overleed ze, een dag voor haar drieënnegentigste verjaardag, voordat het boek werd gepubliceerd. Haar verhaal is nu als luisterboek verkrijgbaar en 30 dagen gratis te beluisteren via verschillende apps.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis