Het zoekavontuur van Geenhoorn
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Het zoekavontuur van Geenhoorn

Geenhoorn is anders dan de anderen: hij heeft als enige (nog) geen hoorn! Dat maakt hem ongelukkig en hij besluit op zoek te gaan naar een eenhoorn die net is als hij. Onderweg ontmoet hij Neekhoorn en Spronkhaan, die ook buitenbeentjes zijn. Zij reizen verder met hem mee en samen beleven ze allerlei avonturen. In dit boek van auteur Mark de Groot blijkt uiteindelijk dat ze vooral op zoek zijn naar zichzelf. Je kunt nu 30 dagen gratis luisteren naar Het zoekavontuur van Geenhoorn.

Samenvatting

Geenhoorn kan als enige niet meedoen met hoorntje drukken... "Ben ik misschien een paard?', vraagt hij zich af. Maar nee, dat gras vindt hij echt niet te eten! In Het zoekavontuur van Geenhoorn gaat hij op zoek naar een plek waar hij zich wel thuis voelt.

Dan sluiten Neekhoorn, een eekhoorn die niet kan ruiken, en Spronkhaan, die niet meer kan springen, zich bij hem aan. Het zoekavontuur van Geenhoorn vertelt hun spannende avonturen in het bos waar lieve, maar ook enge wezens wonen. Gelukkig hebben ze steun aan elkaar!

Voor wie?

Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Door het thema, een zoektocht naar en acceptatie van je eigen identiteit, is het niet het zoveelste luchtige kinderboek. Toch zullen kinderen dat door de manier van schrijven en de grappige personages niet zo ervaren.

Hoewel bedoeld voor een zeer jeugdig publiek, blijkt uit de recensies dat ook oudere kinderen en zelfs volwassenen dit boek waarderen. Zij prijzen niet alleen de voor hen duidelijke thematiek, maar ook de grappige beschrijvingen en leuke woordspelingen, evenals het spannende verhaal en de fantasie van de schrijver.

Luister gratis naar Het zoekavontuur van Geenhoorn

Mark de Groot verpakt in Het zoekavontuur van Geenhoorn op een boeiende manier een boodschap die, bewust of onbewust, bij kinderen zal blijven hangen. Dat maakt dit boek zeker tot een aanrader, ook voor oudere kinderen. Luister nu tot 30 dagen gratis naar dit luisterboek, via verschillende apps.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis