Ik ontsnapte uit Auschwitz
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Ik ontsnapte uit Auschwitz

Rudolf Vrba schrijft in het boek voornamelijk over zijn eigen leven en zijn ervaringen in het gruwelijke Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal begint bij het moment waarop hij opgepakt wordt en eindigt bij zijn ontsnapping. Vol spanning lees je over alle gebeurtenissen. Het wordt zo gedetailleerd en goed verteld, dat je het bijna zelf meemaakt: hij had maar één doelstelling en dat is proberen te overleven. Ook merk je tijdens het lezen dat hij als persoon zelf helemaal is veranderd. Hij heeft door alles een veel sterker karakter gecreëerd. Niet omdat hij het wilde, maar omdat het moest. Beluister nu het gratis boek 'Ik ontsnapte uit Auschwitz.

Autobiografie

In het boek Ik ontsnapte uit Auschwitz verteld de Joodse Vrba uit Slowakije zijn levensverhaal. Je ontdekt hoe hij in april 1944 ontsnapte uit Auschwitz, samen met kampgenoot Alfred Wetzle. Hoe de Joodse gevangen weten te ontsnappen ontdek je in deze bijzondere autobiografie.

De Duitsers waren goed in het manipuleren van alle gevangenen. Zo werd er in Ik ontsnapte uit Auschwitz gelogen dat Joden geherlocaliseerd zouden worden en op de 'nieuwe' plaats een nieuw en goed leven konden starten.

Voor wie is dit boek een aanrader?

Als je interesse hebt in waargebeurde oorlogsverhalen, dan is deze autobiografie van Vrba een absolute aanrader. Het boek is geschikt voor personen vanaf 14 jaar. Het boek gaat vooral om verbroedering en samenwerking in moeilijke tijden.

Het is ontroerend hoe alle mensen elkaar toch probeerden te helpen en redden in die tijden, ook al was het onmogelijk. Ondanks alles wist de auteur toch te ontsnappen. Hoe is het deze groep gevangenen gelukt om te ontsnappen?

Luister nu gratis naar Ik ontsnapte uit Auschwitz

Wil je het boek beluisteren? Download dan de app en geniet 30 dagen geheel gratis van dit boeiende verhaal. Wil je meer boeken lezen? Er zijn talloze romans, thrillers en autobiografieën om uit te kiezen. Je kunt de boeken online en offline beluisteren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis