Kapsalon Romy
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Kapsalon Romy

In het boek is Romy de hoofdpersoon. Ze is 10 jaar en moet na school altijd naar haar oma, omdat haar moeder aan het werk is. Maar dat is niet zo leuk, haar oma heeft het druk want zij is kapster. En ze is streng. Maar het lijkt erop dat dat aan het veranderen is. Ineens lijkt ze liever en vertelt oma over haar jeugd in Denemarken. Maar ze lijkt ook een beetje in de war, af en toe. U kunt nu 30 dagen gratis naar Kapsalon Romy luisteren.

Samenvatting

In Kapsalon Romy heeft Romy er altijd een beetje een hekel aan dat ze na schooltijd niet gewoon naar huis kan, maar naar haar oma moet. Maar de laatste tijd is het minder vervelend. Oma is aan het veranderen, lijkt het wel. Ze is anders dan anders.

Als in Kapsalon Romy blijkt dat oma Stine niet alleen minder streng is geworden, maar ook steeds vaker dingen vergeet en in de war is, moet de kapsalon dicht. Oma gaat naar een verzorgingstehuis. Maar daar is Romy het niet mee eens. Zij wil dat de kapsalon openblijft.

Aanrader voor wie?

In het boek heeft de schrijfster op een toegankelijke manier voor kinderen het onderwerp Alzheimer en Dementie beschreven en hoe kinderen daar op hun eigen manier mee omgaan. Zoals in het geval van Romy, dat zij het niet wil accepteren en zelfs met haar oma wil weglopen.

Het boek Kapsalon Romy vertelt een verhaal over de bijzonder band tussen kleindochter en oma, die in eerste instantie niet direct liefdevol is, maar door de omstandigheden langzaam veranderen. Het boek was zo'n succes dat het ook verfilmd is. Een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar.

Luister gratis naar Kapsalon Romy

Bent u ook benieuwd naar het verhaal van Romy en de verhalen van haar oma Stine? Hoe loopt het af als oma naar een verzorgingstehuis moet omdat ze alles aan het vergeten is? Profiteer nu en luister nu 30 dagen gratis naar Kapsalon Romy op bepaalde apps voor luisterboeken.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis