Mintzberg in essentie: 42 korte verhalen voor de manager
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Mintzberg in essentie: 42 korte verhalen voor de manager

Bepaalde managers leven in luchtkastelen en de schrijver wil ze met Mintzberg in essentie weer met beide benen op de grond krijgen. Er gebeurt namelijk heel wat in hun koninkrijk, maar doordat ze niet betrokken zijn, hebben ze het niet door. De grootmeester legt ze middels 42 praktische verhalen uit hoe het komt dat managers ’s nachts zo vaak wakker liggen, overwerkt zijn en hun personeel niet gemotiveerd is. Managers missen vaak iemand die hun met kritische aantekeningen durft aan te spreken en die positie vult Mintzberg al te graag in. Luister 30 dagen gratis naar deze opbouwende kritiek!

Samenvatting

Via Mintzberg in essentie krijg je verassende en eenvoudige inzichten die zo bruikbaar zijn dat je de volgende dag al ermee aan de slag kan gaan. Het maakt dan niet uit of je nou midden in een rekruteringproces zit, iemand moet ontslaan of iets anders moet klaarspelen.

Het boek is zeer toepasbaar omdat uit de 42 verhalen van Mintzberg in essentie er zeker een is die jou de juiste managementinzichten zal verschaffen. De schrijver kan zijn lezers meervoudig naar organisaties leren kijken, omdat op managementgebied er bijna niks bestaat dat hij nog niet heeft gezien.

Aanrader voor?

Zijn erkenning in de managementwereld is zeker terecht. Henry Mintzberg heeft zijn stempel op het gebied van leiding geven gedrukt en als manager kan jij zeker je voordeel ermee doen. Anders dan een opleiding, heb je hier de gelegenheid om op je gemak te leren.

Volgens Gabriël Anthonio, recensent, wijst Mintzberg met dit meesterwerk heel wat managementtheorieën die niets anders dan mythes blijken te zijn naar het rijk der fabelen. Hij kan zowel student als docent helpen richting succes te varen, omdat hij ver voorbij de algemene theorie gaat.

Luister gratis naar Mintzberg in essentie

Henry Mintzberg wordt omschreven als een man die betrokken maar tegelijkertijd kritisch is. Niet alleen daagt hij de manager uit, maar hij inspireert hem ook om kritischer naar de werkelijkheid te kijken. Je hebt nu de gelegenheid om gedurende 30 dagen gratis naar deze opdrijvende deskundige te luisteren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis