Owen en de soldaat
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Owen en de soldaat

In dit boek zoekt Owen in het park zijn vriend de soldaat op, die op een bankje zit. Met hem kan hij praten, alleen zegt de soldaat niets terug. Maar dat vindt Owen niet erg. Als de gemeenteraad besluit het beeld uit het park te verwijderen, beseft Owen dat hij enige is die hier aan kan doen. Maar dat vraagt wel moed en Owen zal dan wel van zich moeten laten horen. U kunt nu 30 dagen gratis luisteren naar Owen en de soldaat.

Samenvatting

Het leven van de hoofdpersoon in Owen en de soldaat wordt overschaduwd door het verlies van zijn vader. Hij zat in het leger en is tijdens een uitzending naar Syrië gesneuveld. Zijn moeder is depressief, daarom zoekt hij troost in het park waar hij met zijn vader kwam.

In Owen en de soldaat voelt hij zich verbonden met standbeeld van de soldaat, maar de gemeente wil deze verwijderen. Owen weet dat hij hier iets aan moet doen. Geïnspireerd door de verhalen van zijn vader over dappere soldaten vat hij moed om een gedicht te schrijven.

Aanrader voor wie?

Lisa Thompson heeft met Owen en de soldaat een boek geschreven dat voor kinderen heel toegankelijk is om te lezen. Ze maakt met de inhoud het onderwerp verlies door oorlogssituaties goed bespreekbaar en begrijpelijk. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

In het boek komen thema's als eenzaamheid, herdenken (van oorlog, maar ook van familie) en verbondenheid aan de orde. Daarnaast nodigt de schrijfster aan het einde van het boek de jonge luisteraar uit om zelf ook een gedicht te schrijven over iets wat ze bezighoudt.

Luister gratis naar Owen en de soldaat

Bent u ook benieuwd naar het verhaal van Owen en wat hij met de soldaat op het bankje in het park bespreekt? Of wil je zelf ook eens een gedichtje schrijven? Profiteer nu en luister nu 30 dagen gratis naar Owen en de soldaat op bepaalde apps voor luisterboeken.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis