Storytel of Audible

Hou je van luisterboeken? Er zijn verschillende apps verkrijgbaar die je daarvoor kunt kiezen. In dit artikel vergelijken we Storytel vs Audible. Welke app past beter bij je? En wat zijn de voor- of nadelen van de apps? Zo maak je straks eenvoudig je keuze: Storytel of Audible?

Probeer 30 dagen gratisStorytel
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1-3
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €16,99
30 dagen gratis
Audible
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,5 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: 7.99 £ (≈ 9,50 €)
30 dagen gratis

Abonnementsmodel

Bij Audible krijg je een boek per maand dat je gratis kunt beluisteren. Dit boek wordt verstrekt met een maandelijkse credit. Daarnaast krijg je ook nog eens twee Audible Originals. Dit zijn boeken die niet ergens anders verkrijgbaar zijn en door Audible zelf zijn uitgebracht.

Storytel heeft een ander systeem. Hier kun je onbeperkt kiezen wat je in een maand wilt luisteren. Je hebt een digitale boekenplank tot je beschikking waar je zelf de boeken op kunt zetten die je hebt uitgekozen om naar te luisteren. Deze verhalen kun je ook op elk moment oppakken.

Prijs

Om Audible boeken te beluisteren moet je bij Amazon zijn, de eigenaar van de app. De kosten van de app zijn € 9,95 per maand, na een gratis proefperiode. Als je de Premium Plus versie kiest, dan krijg je ook nog 30% korting op de extra boeken die je wilt luisteren in een maand.

Storytel kent een vast bedrag van € 12,99 per maand, ook dat betaal je na afloop van de gratis proefperiode. Er komen geen aanvullende kosten bij. Met dit bedrag heb je dus onbeperkt toegang tot de uitgebreide bibliotheek van Nederlandstalige boeken. Maar je hebt ook keuze uit bijvoorbeeld Engelstalige boeken.

Wat vinden gebruikers?

Veel mensen die op zoek zijn naar Nederlandstalige boeken, kunnen bij Audible niet vinden wat ze zoeken want de app heeft voornamelijk een Engelstalig aanbod. Een prettige functie van Audible is de fluistersynchronisatie. Hiermee switch je eenvoudig tussen lezen en luisteren naar je boek. Ook prettig is dat de voortgang van je boek automatisch wordt gesynchroniseerd op al je apparaten.

Zeker als je meerdere boeken per maand verslindt, is Storytel een van de beste keuzes. Je kunt de app eenvoudig installeren en de boeken zijn gemakkelijk terug te vinden. Het is vooral prettig dat er een groot aanbod is van Nederlandstalige boeken, in alle soorten genres.

Beide apps zijn zowel op de Android als op de Apple smartphones en tablets alsook op Kindles te installeren. Dat werkt eenvoudig en direct. Je vindt boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Ook als je op zoek bent naar boeken die recent zijn gepubliceerd, vind je het luisterboek al in de apps terug.

Probeer de apps gratis

Om kennis te maken met de boeken van Audible kun je eerst gebruik maken van een proefperiode, voordat je een maandelijks bijdrage gaat betalen. Je krijgt dan direct de credit op je gebruikersaccount, zodat je een boek kunt uitkiezen. Je zet je abonnement op pauze op ieder gewenst moment. En je kunt ieder moment opzeggen, waarbij je de aangeschafte boeken mag houden.

Ook bij Storytel heb je een proefperiode om de apps en het boekenaanbod te ontdekken. Het abonnement is altijd opzegbaar. Wil je na de proefperiode toch niet verder, dan kun je dat eenvoudig vooraf beëindigen. Anders wordt het automatisch verlengd, zodat je niet onderbroken wordt in het verhaal waar je net aan begonnen bent.

Samengevat: Storytel of Audible

Het aanbod van Storytel en Audible is groot en beide apps bieden een proefperiode. Hou je ervan om de boeken van Engelse auteurs in hun oorspronkelijke taal te beluisteren? Dan is Audible perfect. Wil je echter vooral Nederlandse boeken lezen, dan kun je beter voor Storytel kiezen. Ook kun je bij Storytel een onbeperkt aantal boeken per maand lezen, zonder extra kosten.