Storytel of Kobo Plus

Wat is beter, Storytel of Kobo Plus? In dit artikel vergelijken we de twee apps met elkaar.

Probeer 30 dagen gratisStorytel
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1-3
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €16,99
30 dagen gratis
Kobo Plus
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 4,4 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: 9 €
30 dagen gratis

Welke luisterboeken app past bij jou, Storytel of Kobo Plus? In je zoektocht naar de beste luisterboeken apps kom je verschillende opties tegen. Welke kies je, Kobo Plus of Storytel? Wat heeft de ene app wel en de andere niet? Lees hier alles over Storytel vs Kobo Plus, zodat je weet waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Abonnementsmodel

Storytel heeft een abonnement waar je per maand een bedrag voor betaalt, nadat je eerst gebruik hebt kunnen maken van een proefperiode. Je hebt maandelijks onbeperkt toegang tot luisterboeken en e-boeken. Deze kun je allemaal in de app lezen en beluisteren, vanaf de boekenplank die je persoonlijk hebt samengesteld.

Kobo Plus kent twee verschillende soorten abonnementen. Het eerste abonnement geeft je alleen toegang tot de luisterboeken. Wil je echter ook profiteren van het grote aanbod e-boeken, dan kun je in bij Kobo Plus ook voor een andere abonnementsvorm kiezen, namelijk de combinatie van e-boeken en luisterboeken.

Prijs

Voor het Storytel abonnement betaal je € 12,99 per maand. Dit bedrag wordt automatisch geïncasseerd na de proefperiode. Je hebt onbeperkt toegang tot de vele duizenden luisterboeken en je kunt ook op ieder moment het abonnement opzeggen. Bovendien meld je voor deze prijs 1 volwassene en 1 kind aan.

Kies je bij Kobo Plus voor het abonnement waar je zowel luisterboeken als e-boeken kunt downloaden, dan betaal je eveneens € 12,99 per maand. De versie waar je alleen toegang hebt tot luisterboeken kost € 9,99. In beide gevallen heb je keuze uit duizenden titels, voor jong en oud en in alle rubrieken.

Wat vinden gebruikers?

Storytel heeft een groot aanbod actuele titels die allemaal in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Deze staan onbeperkt ter beschikking en dat wordt door de gebruikers als erg prettig ervaren. Bovendien zijn de boeken gemakkelijk in je eigen bibliotheek te downloaden en je kunt direct gaan luisteren of lezen.

Ook het gemak waarmee je toegang hebt tot de uitgebreide bibliotheek van Kobo Plus wordt door de gebruikers hoog gewaardeerd. Zeker als je meer dan twee boeken per maand leest, is het de moeite waard. Daarnaast is er een groot aanbod van Nederlandse titels, zowel bij de luisterboeken als bij de e-boeken.

Het gebruikersgemak van de app van Storytel en Kobo Plus is voor beide aanbieders vergelijkbaar. Je kunt de app gratis downloaden op je Android smartphone, of op je iPhone. Een ander voordeel dat ook op beide apps van toepassing is, is dat je de boeken zowel met als zonder internetverbinding kunt beluisteren, maar dan moet je ze wel eerst in je lijst downloaden.

Probeer de beide apps gratis

Twijfel je wat de beste keuze is, maak dan gebruik van het aanbod om Storytel eerst uit te proberen, voordat je een betaald abonnement neemt. Meld je eenvoudig aan op de site. Na het doorlopen van de stappen om een gebruikersaccount aan te maken, kun je direct een keuze maken uit de beschikbare boeken. Je kunt opzeggen op ieder moment dat je wilt.

Ook Kobo Plus biedt je een proefperiode aan om te kijken of deze aanbieder bij je past. Je registreert je bij Kobo Plus en hebt direct toegang tot een groot aantal titels. Je kunt ook op ieder moment dit abonnement weer opzeggen. Heb je de aanmelding via bol.com geregeld, dan moet je daar je abonnement opzeggen.

Overzicht – Kobo Plus of Storytel

Beide apps zijn aan elkaar gewaagd. Zowel bij Storytel als Kobo Plus heb je een grote keuze uit Nederlandstalige titels. Daarnaast kun je gebruik maken van een proefperiode en het aanbod is gevarieerd. Bij Storytel heb je luisterboeken en e-boeken in een abonnement, bij Kobo Plus kun je kiezen. Het is aan jou om te kiezen wat je het meeste aanspreekt.