Storytel of Nextory

Wat is beter, Nextory of Storytel? Nextory en Storytel zijn twee populaire audioboek-apps. In dit artikel vergelijken we de twee apps met elkaar.

Probeer 30 dagen gratisStorytel
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1-3
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €16,99
30 dagen gratis
Probeer 40 dagen gratisNextory
App Store: 4,6 / 5
Google Play: 3,2 / 5
Aantal gebruikers: 1-4
Besturingssysteem:
Familie-abonnement:
Offline modus:
Maandelijkse kosten: € 11,99 - €23,99
40 dagen gratis

Luisterboeken op je smartphone. Kies je voor Storytel of Nextory? Hou je van boeken en wil je die ook overal kunnen beluisteren? Dan is het de vraag welke app je gaat kiezen. Kies je voor Nextory of Storytel? Lees alles over Storytel vs Nextory. Onze vergelijking beantwoordt alle vragen die je hebt over beide mogelijkheden.

Abonnementsmodel

Storytel biedt een maandelijks abonnement waarbij je onbeperkt toegang hebt tot alle beschikbare boeken. Je kunt deze op je boekenplank downloaden. Hierdoor zijn je favoriete boeken zowel online als offline beschikbaar. In de abonnementsprijs is alles inbegrepen, inclusief Storytel Originals. Dit zijn boeken die in eigen beheer worden uitgegeven.

Nextory heeft hetzelfde abonnementsmodel als Storytel. Je kunt hier ook maandelijks onbeperkt kiezen uit het grote aanbod boeken. Deze zijn gerangschikt in verschillende rubrieken en diverse leeftijdsgroepen. Je kunt de boeken downloaden vanaf je gebruikersaccount op je mobiele telefoon of tablet en daarna direct gaan luisteren.

Prijs

Voor € 12,99 per maand kun je samen met je kinderen (als medegebruiker) genieten van het volledige aanbod luisterboeken en e-boeken van Storytel. Op het moment dat er nieuwe boeken uitgekomen zijn, ontvang je een berichtje. Hierdoor kun je als eerste van de nieuwe boeken profiteren.

De prijs van een abonnement bij Nextory bedraagt € 11,99 per maand. Je kunt ook kiezen voor een familie abonnement van € 19,99 per maand. Je maakt voor maximaal vier gebruikers een eigen profiel aan. Hierdoor blijven alle favoriete titels van jezelf en andere gezinsleden overzichtelijk. Zowel om te luisteren als op de tablet of smartphone te lezen.

Wat vinden gebruikers?

De gebruikers van Storytel zijn heel enthousiast over het grote aanbod van Nederlandstalige boeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ook is de app van Storytel heel eenvoudig in gebruik. Hierdoor kun je dus gemakkelijk vinden wat je zoekt. De boeken staan overzichtelijk in rubrieken ingedeeld.

Bij Nextory hebben de gebruikers ook veel waardering voor het grote aantal titels waaruit gekozen kan worden. De app biedt een leesdagboek. Dit zorgt ervoor dat je precies kunt bijhouden wat je in een maand leest. Een mooie manier om je kinderen te stimuleren om meer boeken te lezen.

Zowel Storytel als Nextory hebben een eigen app en e-reader om de gedownloade boeken te lezen. Het luisteren van de boeken gaat eenvoudig in de app van de betreffende aanbieder. Je kunt de beide apps gemakkelijk downloaden in Google Play en in de App store.

Probeer de apps gratis

Wil je weten of je het leuk vindt om naar boeken te luisteren? Probeer dan gratis Storytel uit voordat je overstapt op een betaald abonnement. Je kunt na de gratis proefperiode besluiten om er niet mee door te gaan of een abonnement nemen. Het abonnement kun je tussentijds kosteloos beëindigen. Je bepaalt dus volledig wanneer je wilt lezen.

Om kennis te maken met de boekencollectie van Nextory kun je ook een gratis proefperiode aangaan. Na deze periode stap je over naar een betaald abonnement. Daar zit geen termijn aan verbonden. Dus je kunt ook bij Nextory op ieder moment het abonnement opzeggen.

Overzicht – Storytel of Nextory

Voor liefhebbers van boeken zijn Storytel en Nextory beide goede apps. Je kunt kiezen uit veel verschillende boeken. Als je voldoende hebt aan een hoofdaccount en een account voor je kinderen, kies dan voor Storytel. Wil je liever met meer dan twee gezinsleden een boekenplank samenstellen? Dan is Nextory een betere oplossing.