Winter in Madrid
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Winter in Madrid

Winter in Madrid is een spannende historische thriller. Het verhaal speelt zich af in de winter van 1940 in Madrid, net na de Spaanse burgeroorlog. De stad ligt in puin en de bevolking lijdt honger. Er is een nieuwe dictator aan de macht, Franco, en de grote vraag is of Spanje neutraal blijft of dat Franco zich bij Hitler zal aansluiten. Tegen deze historische achtergrond speelt zich een spannend, romantisch verhaal af dat zo meeslepend is verteld dat je er niet mee kunt stoppen. Je kunt er gratis naar luisteren!

Vrienden op school, vrienden voor het leven?

Winter in Madrid begint in de herfst van 1940. Harry Brett, een Engelse oorlogsveteraan, wordt uitgenodigd door de geheime dienst in Londen om te komen praten. Hij wordt gevraagd om zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth te bespioneren in Madrid.

Sandy Forsyth is belangrijk omdat hij net buiten Madrid goud heeft gevonden. Hiermee zou Spanje deel kunnen nemen aan de oorlog. Maar in Winter in Madrid speelt ook het gezamenlijke verleden van Harry en Sandy op de kostschool een belangrijke rol.

Een persoonlijk drama in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog

Dit boek is zo interessant omdat het behalve het persoonlijke verhaal van Harry, als beginnende spion in het wespennest van Madrid dat wemelt van de spionnen, ook vertelt over een niet zo bekend deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Het is een heerlijk dik boek, moeilijk om weg te leggen. En als je de verschillende verhaallijnen op zich misschien wat voorspelbaar vindt, eindigt het met een hele verrassende ontknoping! Vrij Nederland vond Winter in Madrid uitzonderlijk goed en gaf het vijf sterren.

Luister gratis naar Winter in Madrid

Ben je benieuwd geworden naar de geschiedenis en avonturen van Harry, zijn vrienden en liefdes? Naar het Madrid van 1940 en haar plaats in de wereldgeschiedenis? Je kunt het luisterboek Winter in Madrid 30 dagen gratis luisteren via de app.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis