Winterdieren
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Winterdieren

Dit boek werd overstelpt met een resem van zeer goede kritieken in de lage landen en was tevens de winnaar van de belangrijkste literatuurprijs voor Nederlandstalige jeugdliteratuur, de Gouden Griffel 2012. De auteur beschrijft de dieren op een dusdanig menselijke manier dat je moeilijk een glimlach kan onderdrukken bij het lezen. Het Nederlandse magazine Trouw verwoordt het in zijn kritiek als volgt:"Niemand kan zo prachtig over dieren schrijven als Bibi Dumon Tak!". Je kan nu 30 dagen gratis luisteren naar Winterdieren.

Samenvatting

In het boek Winterdieren verduidelijkt de schrijfster ons eerst het verschil tussen de Noord- en Zuidpool. Ook al is het op beide plaatsen héél erg koud toch zijn het twee totaal verschillende plaatsen. Vervolgens gaan we op ontdekkingstocht en komt ieder dier als een hoofdrolspeler aan de beurt.

De schrijfster neemt de tijd voor elk dier. We leren niet enkel hoe ze functioneren en hoe ze zich aangepast hebben om te overleven in deze extreme natuur. In Winterdieren worden we ook verwend met vele extra weetjes waar je beslist voordien nooit over gehoord hebt.

Aanrader voor?

De fauna van de noord- en zuidpool in één boek. Een unieke kans te ervaren over de dieren die in zo extreme condities hun thuis hebben gevonden en en het er leuk vinden. Het antwoord waarom een ijsbeer geen pinguïn kan jagen zul je ook nooit meer vergeten!

Het boek richt zich tot de jeugd, maar is een absolute aanrader voor elke dierenliefhebber al is hij jong of oud. De bewegingen, geluiden en gedragen van de dieren worden door Bibi Dumon Tak op een zo geraffineerde manier beschreven dat het moeilijk wordt ze te vergeten.

Luister gratis naar Winterdieren

Je favoriete boek wordt je voorgelezen op het moment dat jij kiest en waar je wil. Je kan het zelfs combineren met andere bezigheden. Je hebt nu de unieke mogelijkheid om als gebruiker bij verschillende luisterboek apps 30 dagen lang gratis te luisteren naar Winterdieren.

Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis